İstanbul'da özel araçla trafiğe çıkma yasağı saat kaçta bitiyor?

İstanbul'da özel araçla trafiğe çıkma yasağı saat kaçta bitiyor?

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından 25 Ocak 2022 Salı günü saat 13.00'e kadar kent genelinde özel araçla trafiğe çıkmak yasaklandı. Öte yandan İstanbul'daki otogarlarda bekleyen şehirlerarası otobüslerin hareket etmesi de saat 13.00'e kısıtlandı. İşte, İstanbul özel araç trafiği son durum...

İstanbul'da özel araçla trafiğe çıkmak yasaklandı. Son 30 yılın en şiddetli kar yağışını yaşayan İstanbul, 24 Ocak 2022 Pazartesi akşam saatlerinden itibaren birçok noktada trafik kilitlendi. Özellikle TEM otoyolu kuzey otoyolunda saatlerce yollarda kalan vatandaşlar, araçlarını yol kenarlarına park ederek evlerine yürüyerek gitti. Araçlarını terk etmeyen binlerce kişiyse 24 saatten fazla süredir yolların açılmasını bekliyor.

İSTANBUL'DA BUGÜN ÖZEL ARAÇLA TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK MI?

İstanbul Valiliği, 25 Ocak 2022 Salı günü saat 13.00'e kadar toplu taşıma ve görevli araçların dışındaki özel araçların trafiğe çıkmasını yasakladı.

Alınan karar üzerine polis ekipleri köprüler ve Avrasya'da çift yönlü kontrol noktası oluşturarak özel araçlara izin vermedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" mesajını paylaştı.

İSTANBUL'DA ÖZEL ARAÇLA TRAFİĞE YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir.

Bu nedenle;

1) Bugün saat 13.00'e kadar toplu taşıma ve görevli araçların dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir.

2) Anadolu ve Trakya istikametinden şehrimize araç giriş kısıtlaması devam edecektir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Göstereceğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının bugün de aralıklarla devam edeceğini duyurdu ve turuncu uyarıda bulundu.

Kızılay ekipleri, yurt genelinde karla mücadele eden bölgelerde yolda mahsur kalan vatandaşlara yiyecek yardımının yanı sıra çeşitli konularda destek oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce insanın saatlerce yollarda mahsur kaldığı İstanbul'da Kızılay ekipleri, vatandaşlara kumanya ikramında bulundu. Kemerburgaz, Beylikdüzü, Arnavutköy, Silivri, Esenyurt, Tekstilkent, Bayrampaşa, Çatalca gibi ilçelerde kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda vatandaşlara destek veren Kızılay gönüllüleri, yaptıkları hazırlıklarla, çorba, atıştırmalık malzeme, su, içecek ile kumanya dağıttı. Vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan gönüllüler, yolda kalan vatandaşların araçlarına zincir takmalarına da yardımcı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN