İYİ Partili Kırkpınar'dan 23 Nisan mesajı

İYİ Partili Kırkpınar'dan 23 Nisan mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında açıklama yapan İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, "Dünyada çocukların bayram kutladığı tek ülkeydik fakat ne yazık ki bugün hiçbir ülkede olmayan Çocuk Bayramında bile ülkemizde çocuk hakları ihlal edilmektedir" sözlerini kaydetti.

ORHAN BAKIRCI | ERZURUM

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında günün anlam ve önemine değinen bir açıklamada bulundu.

"102 yıl önce bugün; ulusal egemenliğimizin kayıtsız şartsız halka verildiğinin beyanıyla açılan TBMM'nin kuruluşu ile anlamlanmış olsa da, sonra ki yıllarda Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu özel günü geleceğimizin sahipleri olan çocuklarımız ve tüm Dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmesi, var olan değerine değer ve anlam katıp daha özel kılmıştır" diyen Kırkpınar'ın açıklaması şöyle:

Ülke olarak yaşadığımız bu zorlu günlerde, egemenliğin kayıtsız şartsız halka verilmesinin değerinin ne denli büyük bir anlam ifade ettiğini yaşadığımız acı gerçeklere üzülerek anlıyoruz. Ne yazık ki, Cumhuriyet tarihimizin hiçbir zaman diliminde milletin iradesi ve değerleri bu kadar yok sayılmamıştı.

Dünyanın bütün çocuklarını kucaklayan engin yüreği ve geleceği öngören stratejik zekasıyla tam bir dahi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, ne kadar büyük ve eşsiz bir lider olduğunun tartışılmazlığı da yine ve yeniden apaçık ortadadır.

Atatürk Cumhuriyetinden bugüne geldiğimiz nokta da ne acıdır ki TBMM, kuruluş gayesinde ki işlevselliğini yitirmiştir. Karşımızda sembolik olarak duran bir meclis vardır ve bu noktada milletin egemenliğinden bahsetmekte mümkün olmamaktadır.

Bu yüce milletin bağımsızlık ve egemenliği uğruna kanını ve canını vermekten bir kez olsun tereddüt etmeyen ecdadımıza teşekkür için verilen ülke idaresinin hakkının, onların torunları olan bizler tarafından değerinin bilinmeden hor görüldüğü gerçeği de utancımızdır.

Geçmiş yıllarda bayram havasında, şenlikler ve çeşitli etkinliklerle kutlanan Çocuk Bayramı, uzun yıllardır bir takım gerekçelerle o coşkudan kopartılmıştır ve sönük kutlanmaktadır. Dünyada çocukların bayram kutladığı tek ülkeydik fakat ne yazık ki bugün hiçbir ülkede olmayan Çocuk Bayramında bile ülkemizde çocuk hakları ihlal edilmektedir. Çocuk işçiliği yasalarımızda koruma altına alınmış olsa da, okul sıralarında olması ve bugün sevinçle bayramlarını kutlaması gereken çocuklarımızın azımsanmayacak büyük bir kısmı kaçak işçi olarak çalıştırılmaktadır. Bu kabul edilemez bir gerçektir ve meclisimizin bu konuda daha sert ve yaptırımı yüksek tedbirler alınması için çalışması gerekmektedir.

Biz büyüklerin, çocuklarımıza Atatürk Türkiyesi değerlerini yaşatma borcumuz var. Çocuklarımız gittikçe daha çok büyüyen yoksulluklar içinde aç uyuyor. Yeterli besin alamadıkları için bedenen ve ruhen sağlıklı büyüyemiyorlar. Bizler, İYİ Partinin içinde bulunacağı iktidarda o özlenen ve sağlıklı günleri yeniden yaşayıp yaşatacağız.

Bu değerli günde; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman, aziz ve şanlı ecdadımıza minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade etmekten onur duyuyorum. Ruhları şad olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN