İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında aylardır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle yaklaşık 23 bin işçi greve gitti. Dördüncü gününe giren grev kent genelinde özellikle temizlik hizmetlerinde büyük aksamaya yol açarken, bazı bölgelerde çöp yığınları oluştu.
Bunun üzerine akşam saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, çöpleri toplamak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ile birlikte Kordon'a gitti. Burada, Tugay ve Yıldır’a bölge halkı ve işletmeciler de yardım etti.
"BU ÇÖP BURADAN KALKACAK"
Çalışmalar sırasında alana gelen DİSK Şube Başkanı Ercan Gül, Tugay’ın temizlik yapmasına tepki göstererek, “İşçiyi vatandaşa hedef gösteriyorsunuz. Biz burada sadece hakkımızı savunuyoruz” dedi. Tugay ise, “Biz sizin grev hakkınıza saygı duyuyoruz ama bu iş sizin engellememeniz gereken bir iş. Bu çöp buradan kalkacak. Bu çöpler buradayken bu şehir, sağlıklı bir yaşam süremez. Altı aydır size belediyenin ödeyebileceği ücreti anlatmaya çalışıyoruz. Altı aydır belediyeyi iflas ettirme pahasına aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz. Belediyeyi batırmayı nasıl göze alırsınız? İzmir’in belediyesini size batırttırmayacağım.” ifadelerini kullandı.
