İzmir'de FETÖ operasyonu: Aralarında mahrem imamların da olduğu 18 kişi gözaltına alındı

İzmir'de FETÖ operasyonu: Aralarında mahrem imamların da olduğu 18 kişi gözaltına alındı

İzmir'de düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında 'Gaziemir imamı' Y.G., Artvin il ablası İ.H., Bornova eyalet ablası A.D. ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mahrem imamı A.H.Ö.'nün de bulunduğu bildirildi. Operasyon sırasında, şüphelilerden biri hücre evinde saklandığı gardıropta yakalanırken çok sayıda dijital materyal ve ziynet eşya ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlenendi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine harekete geçti.

tem.jpg

DİJİTAL MATERYAL VE ZİYNET EŞYA ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen 8 ilçedeki 20 farklı adrese sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyalle, 64 bin 445 lira, 2 bin 647 dolar, 250 euro, 196 gram altın, 4 çeyrek altın, 2 Ata altını, 2 yarım altın ve 1 bilezik ele geçirildi. Diğer 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik ise çalışma sürüyor.

'KIYAFET DOLABINA SAKLANDI'

Polisin operasyonu sırasında, şüphelilerden birinin hücre evindeki gardıroba saklandığı belirlenip, yakalandı. O anlar polisler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Bir diğer şüphelinin de baskın yapıldığı esnada balkondan atlayarak kaçmaya çalıştığı öğrenildi.
Öte yandan, gözaltına alınan şüpheliler arasında örgütün sözde 'Gaziemir imamı' olarak faaliyet yürüten Y.G, Artvin il ablası İ.H., Bornova eyalet ablası A.D, ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mahrem imamı A.H.Ö'nün de bulunduğu belirtildi.

Operasyonlar kapsamında 2 şüphelinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN