Bu daha iyi günleriniz 2

Bu daha iyi günleriniz 2

Cumhurbaşkanı, geçen yıl Rize’de yaşanan gerginliğin ardından Akşener’e ‘Gayet güzel ders verdiler. Daha neler olacak, bunlar iyi günler’ sözleriyle seslenmişti. Erdoğan aynı tepkiyi bu kez Karkamış’a giden Zafer Partisi lideri Özdağ’a gösterdi: Mültecilere birkaç laf etmeye kalkınca millet ferasetiyle kovdu. Gidip dükkana sağındı. Dur, bu iyi günleriniz.

ŞEHİT EDİLEN YAVRUMUZUN KANINI SANDIKTA BIRAKMAYALIM

Terör saldırıları üzerinden muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İstiklal Caddesi’ndeki bombalı sonrası muhalefetin açıklama yapmadığını ileri süren Erdoğan şöyle devam etti: Ne ana muhalefet konuştu ne yavrusu. O yüzden ‘Orada şehit edilen 3 yaşında, 4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım’ derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım diyorum.

CUMHURBAŞKANI’NIN RİZE ÇIKIŞI: GELİN HANIMA DERS VERDİLER

Gaziantep’e YPG’nin roketli saldırısı sonrası Karkamış’a giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a bir grup tarafından protesto edildi. Yaşanan arbede polisin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Özdağ ‘provokasyon’ tepkisi gösterdi. Geçen Rize’de yaşanan prokovatif protesto sonrası İYİ Parti lideri için “Gelin hanıma güzel bir ders verdiler” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı benzer sözleri bu kez Özdağ için sarf etti. Erdoğan “Particiklerden biri Karkamış’a gitmiş. ‘Siyaset yapmayın deyip kovdular. Bunların riyakarlığını yüzlerine vurup 2023’te zafere yürüyeceğiz” dedi.

OTOBÜSLE MİTİNGE CEZA YOK ÇİÇEĞE CEZA VAR

Giresun Piraziz Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapan Mustafa Dizdar, geçen yıl Bulancak’ı ziyaret eden İYİ Parti lideri Akşener’e çiçek verdi. Dizdar’ın arkadaşı fotoğraf çekip sosyal medyadan paylaşınca Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘siyasi faaliyete katıldığı’ gerekçesiyle soruşturma açtı. Maaş kesintisi verilen 21 yıllık eğitimci uzaktaki bir ilçeye tayin edildi. Yaşanan sürece ‘MEB’in öğretmenleri otobüslerle mitinge taşıması siyasi faaliyet sayılmazken çiçek nasıl siyasi faaliyet sayılıyor’ tepkileri geldi.

man.jpg

Erdoğan “Şehit edilen 3 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım” dedi. Cumhurbaşkanı, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ı, geçen yılki Akşener çıkışına benzer şekilde hedef aldı: Particiklerden bir tanesi Karkamış’a geçmiş. ‘Burada siyaset yapmayın’ diye kovdular o da bir dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl 26 Mayıs’ta partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef almıştı. Erdoğan “Ben Rize’nin geliniyim” diyen Akşener’in Rize İkizdere ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinde yaşananları hatırlatarak “Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler...” demişti. Erdoğan benzer ifadeleri Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında kullandı. Özdağ’ın roket atılan Karkamış’a ziyareti sırasında protesto edilmesini hatırlatan Erdoğan “Daha dur bu iyi günleriniz” dedi.

İstiklal Caddesi ve Karkamış saldırılarında hayatını kaybeden 8 vatandaştan ikisinin kadın öğretmen, üçünün de çocuk olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: “Dünyanın başka bir yerinde terör örgütü, öğretmenleri ve çocukları böylesine alçakça katletmiş olsa günlerce, haftalarca, aylarca gündem olur, tepkilerin ardı arkası kesilmezdi. Söz konusu Türkiye olunca timsah gözyaşları kabilindeki kınama mesajları dışında ne siyasetçilerden ne sivil toplum kuruluşlarından ne medyadan kayda değer bir ses çıkmıyor. Dünyadaki insan hakları örgütleri nerede? Kadına şiddeti konuştuğumuz bir platformdayız. Öyleyse burada kadının canına kasteden, genç kızlarımızı kandırıp dağlarda ölüme sürükleyen, tecavüzden infaza her türlü insan hakkı ihlalinde bulunan terör örgütünü görmezden gelemeyiz. Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Parlamentoya öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle kol kola Kandil’de dağlarda dolaşanlar, bu milletin oylarının temsilcisi olamaz. 2023 seçimlerini bu anlamda çok çok önemli buluyorum. İşte daha yeni. İstiklal Caddesi’ndeki terör eylemini, bu terör örgütleri neyle icra edecekler? En ufak bir açıklamalarını duydunuz mu? Konuştular mı? Ne ana muhalefet ne yavrusu konuştu mu? İşte bu bakımdan ben ‘Orada şehit edilen o 3 yaşında, 4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım.’ derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım. Çok çalışacağız, koşacağız. Ve inşallah 2023 bunlar için bir son olacak. Benim buna imanım var.”

Erdoğan, terör örgütü kullanıyor, istismar ve tahrik ediyor diye kötü örneklere bakarak insani ve vicdani görevlerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Ülkemizde misafir ettiğimiz çok büyük bir çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan mazlumları korumaya, yaşatmaya, geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. İşte particiklerden bir tanesi. Dün Gaziantep, oradan Karkamış’a geçmiş. Orada mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkınca -tabii ferasetiyle konuşur benim halkım, milletim- ‘Bugün bunun yeri değil, lütfen, bak Büyükşehir Belediye Başkanı dün buraya geldi, siz de bugün burada, lütfen siyaset yapmayın.’ deyip kovdular ve o da gidip bir dükkana sığdı. Daha dur, bu iyi günleriniz, iyi günleriniz. Kadın ve çocuk katili bu terör örgütüyle omuz omuza dolaşanlara inşallah 2023, bir ders yılı olacaktır. Bunların riyakar tutumunu, muhataplarımızın yüzüne vurarak inşallah zafere hep beraber yürüyeceğiz. Sınırlarımızın ötesinde oluşturmakta olduğumuz güvenlik kuşağıyla aynı zamanda milyonlarca masum kadının ve çocuğun da hakkını müdafaa ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu kuşağı, batıdan doğuya tüm sınırlarımız boyunca tamamlayarak hem kendi vatandaşlarımızın hem oralarda yaşayan insanların geleceklerine güvenle bakabilmelerini sağlayacağız. Hiç endişeniz olmasın.”

PROTESTO EDEN HALK DEĞİL ÜÇ TANE PROVOKATÖR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan Karkamış’ta yaşananlar üzerinden yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Özdağ, sosyal medya paylaşımında “Bak Recep Tayyip Bey, sen doğru dürüst istihbarat alsaydın 15 Temmuz darbesi olmazdı. Benim milli güvenlik konularında aldığım istihbarat, senin Karkamış ziyaretimizden aldığın istihbarattan daha iyi. Halk bizi protesto etmedi, üç tane provokatördü. Biri FETÖ’cü, ikisi AKP’li” dedi.

KADIN HER KONUDA SUÇLANIYOR BUNU DİRENEREK DEĞİŞTİRECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’ye konuştu. “Cumhuriyetin en büyük başarısı hem kadınlara hem de sosyal olarak zor çevrelerde büyümüş insanlara yol açması fırsat eşitliği sağlamasıdır. Fakat son zamanlarda eğitimde çok elin işin içine girmesi ile o sosyal adalet ve sınıfsal geçirgenlik gittikçe azaldı” diyen Akşener, şunları söyledi: “Biz cinsiyet üzerinden tanımlanmadık. Kadın, erkek fark etmeden hep rakip üzerinden tanımlandık. Bu iyi bir şey. Son dönemde, cinsiyet üzerinden çok fazla tarif var. Mesela sizden hoşlanmadıkları zaman, kadın olma üzerinden elli bin tane çirkinlik yaşıyorsunuz. Mesela biz, sönmüş bir elektrik lambasının önünden geçerken bu derece korkmazdık; benim neslim. Siz doğal olarak korkuyorsunuz. Çünkü yanına kar kalıyor. Size bir yanlışlık yapıldığında, o yapanın yanına kar kalıyor. Önce, ailenizdeki erkeklerin başının belaya girmesinden korkuyorsunuz. Düşünün, bundan 40 sene evvel; herhangi bir durum olduğunda, aileler devreye girmek durumunda kalırdı, biraz daha dikkatli bir durum vardı. Şimdi daha modern bir dünyada yaşıyoruz. Ama siz daha çok korkuyorsunuz. Bizim köyümüzde, bir kadına yanlış bir iş yapan daha büyük bir ceza görürdü. Şimdi kadın suçlanıyor her konuda. Bunu direnerek değiştireceğiz. İfşa ederek değiştireceğiz.”

ÖĞRETMENE AKŞENER’E ÇİÇEK SÜRGÜNÜ

Giresun’daki Piraziz Meslek Lisesi’nde muhasebe öğretmenliği yapan Mustafa Dizdar, 20 Temmuz’da Bulancak’ı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı’na çiçek verdi. 21 yıllık öğretmen Dizdar’ın bir arkadaşı, o anları sosyal medyadan yayınladı. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma açtı. Yeniçağ’ın haberine göre maaşının yarısının kesilmesine ve eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne tayinine karar verildi. Cezalara itiraz eden Dizdar, karşı dava açmaya hazırlanırken MEB’e dilekçe yazarak cezanın kaldırılmasını istedi. Dizdar “Bir olaya iki ceza verildi. Bu Anayasa’ya da aykırı” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN