İYİ Partili Ağıralioğlu: AK Parti bir daha iktidara gelemez

KARARTV'nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli ile İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu gündeme dair değerlendirmede bulundu. Erdemli'nin sorularını yanıtlayan İYİ Partili Ağıralioğlu seçime yönelik, "AK Parti, standart demokrasilerde bir daha iktidara gelemez, yüzde 5 bile alamaz" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı.

"TAYYİP BEY'İN BULDUĞU İTİBAR İTİRAZDANDIR"


Orta Dalga programı sunucusu Gülay Erdemli'nin 'Altılı masa içindeki ana muhalefet siyasetçisi kim?' sorusuna ise 'AK Parti, standart demokrasilerde bir daha iktidara gelemez, yüzde 5 bile alamaz.' şeklindeki yorumundan sonra Ağıralioğlu şu cümleleri ekliyor: "İktidara aynaya bakar gibi bakıyorum. İYİ Parti'nin çok önemli, elzem görevleri var. İtiraz edebilmek. Elinde güç ve kudret olduğu için her şeyi yapacağını zanneden siyasi iktidara, hakaret etmeden, kaba davranmadan itiraz edebilmek çok kıymetlidir. Tayyip Bey'inde bulduğu itibar, itirazdandır. Sisteme itiraz etmiştir. Şimdi ise itiraz ettiği sistemin aynısını kurduğu için, vaat ettiklerinin uzağına düştüğü için itham edilmektedir"


"EKONOMİ NASIL YÖNETİLMEZ SİZDEN ÖĞRENDİK"


24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak 1928'de Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen sıfatını resmen aldığı günün yıldönümü olması sebebiyle Ağıralioğlu, "Dün Öğretmenler gününü kutladık, meclis erken kapandı. Öğretmenler günü vesilesiyle hükümete şunları söylemek isterdim; Öğretmenler gününüzü tebrik ederim. Siz bizim siyasi tarihimiz boyunca gördüğümüz en pahalı öğretmenlersiniz. Sizden öğrendiğimizi hiçbir şeyi öğretmenden öğrenmedik. Devlet yönetimi nasıl olmazı sizden öğrendik. Ekonomi nasıl yönetilmez sizden öğrendik. Enflasyon nasıl düşürülemez sizden öğrendik, size bakıp ne yapmayacağımızı öğrendik" ifadelerini kullanarak iktidarın öğretmenler gününü kutladı.

"KORKU İKLİMİ OLUŞTURANI DİNLEMEYECEK MİLLET"

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından yola çıkan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Erdoğan'ın oluşturduğu korku ikliminden bahsetti. Ağıralioğlu, "'Ben gidersem mahvoldunuz' diye korku iklimi oluşturanı dinlemeyecek millet. Kim gelirse gelsin, kim giderse gitsin yaşam standartlarımıza halel gelmeyecek bir mekanizma olması lazım. Şimdi AK Parti uzun yıllardır iktidarda ve iktidarda kalmanın maharetli yapısını oluşturamadığı için şimdiye kadar verdiklerini 'benden sonra da alamayacaksınız' korkusunu oluşturup iktidarda kalmak istiyor. Tayyip Bey'in siyasi anlayışı 'muhalefet gelirse mahvoldunuz' şeklini aldı" ifadelerine yer verdi.

"SANDIĞA SEÇMENİ BAĞLAYAN MERAL AKŞENER"


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seçim sandığı ile ilgili attığı adımlara değinen İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, "Yine mağlup olacağız duygusuyla seçimlerde millet tatile gider hale gelmişti. O kadar bariz bir yenilgi serisi oluştu ki iktidar karşısında ana muhalefetin. Artık iktidarın karşısında ana muhalefet seçmeni 'zaten sonuç belli' duygusuyla sandık günü, sandığı bırakıp tatile gidecek kadar sandıktan umudu kesilmişti. Sandığa seçmeni bağlayan 'kalıyoruz, doğru aday çıkarsa başarabiliriz' dedirten Meral Akşener'in teklifidir. Biz oyun kuran bir partiyiz. Seçmenlerin tapulu zannedildiği alan şuna dönüştü; milliyetçiler MHP'nin, dindarlar AK Parti'nin, Sosyal demokratlar, aleviler Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Kürtler HDP'nin.. güya tapulamış bir alan. İYİ Parti tapulandığı zannedilen bu alanı alt üst etti" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NU KARŞISINDA İSTİYOR"


İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Bu nezaketsizlik olsun diye söylemek istediğim bir şey değil ama Kemal Bey, İstanbul'da aday oldu alamadı ama Kemal Bey İstanbul'u aldırdı. İstanbul ve Ankara'yı alırken bir istişare zemini oluşturduğumuz için bu zeminde AK Parti ve MHP seçmeninin kalbine yürüyebilecek imkanlar bulabildik. Klasik bir Cumhuriyet Halk Partisi portresiyle buralara aday koymadı. Tayyip Bey'in karşısında en çok görmek istediği aday, Kılıçdaroğlu... Çünkü Kılıçdaroğlu'nun karşısında kazanacağına inanıyor" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN