İYİ Partili Poyraz: Ocak ayından sonra adayı görebiliriz

İYİ Partili Poyraz: Ocak ayından sonra adayı görebiliriz

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı hakkında açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Ocak ayından sonra adayı göreceğimize inanıyorum" dedi. Poyraz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ABB Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık teklif ettiği iddiasını da yalanlayarak "Biz belediyle başkanlarına eşit mesafedeyiz" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı hakkında açıklama yaptı. Poyraz, "Birçok alanda çalışma komisyonları oluşturuldu. Aday belirleme komisyonu ise bir anlamda liderlerden oluşuyor. 'Aday kim’ dayatmasını iktidar gündeme taşıyor. Amaçları mevcut sistemi bir anlamda meşrulaştırmak. Ocak ayından sonra adayı göreceğimize inanıyorum" dedi.

Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan Poyraz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ABB Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık teklif ettiği iddiasını yalanladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için de "Biz belediyle başkanlarına eşit mesafedeyiz" dedi.

Poyraz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Akşener'e Altılı Masa'yı terk etme çağrısı ve Akşener'in "kumar masası" söylemi hakkında da şunları kaydetti:

"Her köşeye sıkıştıklarında ve kendi koalisyonlarında ne zaman sorun olsa oy oranlarında azalma olduğunda böyle bir davet geliyor. İki yıl önce de benzer bir davet gelmişti.

İYİ Parti’nin yol haritası da tek adam sistemine ilişkin itirazları da belli.

İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne itirazı amasız fakatsız ve çıkarsız bir şekilde ortada. Kişisel bekaları için bu sistemi yaratan, keyfi kullanan, kurumları yıpratanlar ve bu sistemi temsil edenlerle masaya oturmak mümkün değil.

(Kumar masası) Bu ifade ile Genel Başkan bir durum tespiti yapmıştır."

Poyraz, AK Parti'den İyi Parti'ye bakanlık teklif edildiği iddiası hakkında da "Herhangi bir AK Partiliden partimize ulaşan bakanlık ya da bir başka alanda teklif söz konusu değildir. AK Parti’den partimize ulaşan açık ya da gizli bir görüşme talebi de yoktur" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN