Kadına şiddet kamerada: 'Oraya oturamazsın' diyerek yumruk ve tekmeyle saldırdı

Konya'da bir derneğin konferansında, boş olduğu için protokol koltuklarına oturan Şerife Bozdağ Eker, derneğin genel sekreteri Hikmet Peker tarafından darp edildi. 'Protokolü işgal ettiği için' 55 yaşındaki kadına vuran adama 1 ay uzaklaştırma verildi. Darp eden Hikmet Peker, "Biraz temas oldu" diyerek kendini savundu.

Konya'da 6 Eylül 2022 tarihinde, Aydınlar Ocağı derneğinin Konya İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlediği konferansı izlemek için geldiği salonda ön koltuklara oturan Şerife Bozdağ Eker, derneğin genel sekreteri Hikmet Peker tarafından 'protokol koltuklarını işgal ettiği' gerekçesiyle darp edildi.

konya-aydinlar-ocagi-genel-sekreteri-kim.jpg

KADINA ŞİDDET KAMERALARA YANSIDI

Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde Hakan Yılmaz'ın, Şerife Bozdağ Eker'e tekme ve yumrukla vurduğu görülüyor.

Şerife Bozdağ Eker'in şikayetçi olduğu Hikmet Peker, hakkında 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı verildi.

Ayrıca şüpheli Hikmet Peker'in da olaydan sonra Aydınlar Ocağı'ndaki görevinden de istifa ettiği öğrenildi.

konya-aydinlar-ocagi-genel-sekreteri-hikmet-peker.jpg
Hikmet Peker

"PİSKOLOJİN BOZULDU, UYKU UYUYAMADIM"

Yaşadığı olayı anlatan 55 yaşındaki Şerife Bozdağ Eker, "Uzun süredir Aydınlar Ocağı'nın programlarını takip ediyorum. Orada protokol yoktur. İsteyen istediği yere oturur.

Ben geldim, salondaki ön koltuklara oturdum. Bana 'Kalk oradan. Orada çekim yapacağım' dedi. Ben de kalkıp 4-5 koltuk ileriye oturdum.

Sonra 'Oradan da kalk. İstenmiyorsun kadın' diyerek bana bağırıp hakaret etmeye başladı. Kamera sehpasını kaldırıp 'Bunu kafanda kırdırma' dedi.

konya-aydinlar-ocagi-genel-sekreterinin-adi-ne.jpg

Sonra oturduğum yere gelip önce hiddetle sol ayağımı ezdi. Diz kapağıyla bacağıma vurdu. 'Bana dokunamazsınız' deyince, sonra da yumruk attı ve şoka girdim.

Psikolojim bozuldu, uyku uyuyamadım. Sokağa çıktığımda arkamdan biri geldiğinde kenara çekiliyorum.

Televizyonda kadına şiddeti izlediğimizde başımıza gelmez sanıyorduk ama kütüphane salonunda başıma gelmesi çok üzdü" diye konuştu.

konya-aydinlar-ocagi-serife-bozdag-eker.jpg
Şerife Bozdağ Eker

"HAFİF BİR TEMAS OLMUŞ OLABİLİR"

Şüpheli Hikmet Peker ise polise verdiği ifadede, "Şerife Hanım, düzenlenen sosyal etkinliklere gelerek, en ön sıraya oturup konuşmacıları rahatsız ediyordu.

Olay günü de en ön koltuğa oturmuş. Benim 3 yıldır yayın yapmak için kamera kurduğum yerde oturuyordu. Kendisine kibar bir şekilde başka bir yere oturmasını söyledim. O da bana 'Sen kim oluyorsun da beni buradan kovuyorsun? Lanet' dedi.

Ben de kendisine, 'Terbiyeli ol, hatta defol git. Ben bu programın sorumlusuyum' dedim. Şerife, bu kez protokolün oturacağı yere oturdu. Ben de 'Oradan kalk. Oraya daha önemli konuklar gelip oturacak' dedim.

Ben bu sırada kameranın sehpasını kuruyordum. Ayağıyla sehpayı ittirdi, ayağa kalktı, yüz yüze geldik. Şerife bana eliyle 'Sen bana vuramazsın' şeklinde konuştu. O esnada ellerimiz birbirine değdi, hafif bir temas olmuş olabilir. Ben kesinlikle yumruk atmadım, vurmadım" dediği öğrenildi.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

konya-aydinlar-ocagi-kadina-siddet.jpg

'SEÇKİN İNSANLARA' YÖNELİK ETKİNLİK DÜZENLİYORLARMIŞ

Konya merkezli 'Aydınlar Ocağı' adlı derneğin resmi internet sitesinde kendilerini, "Daha çok seçkin insanlara yönelik olarak etkinlikler düzenleyen sağ görüşlü dernek" olarak tanımlamaları dikkat çekti.

Web sitesindeki 'Tarihçe' kısmında derneğinin temellerinin 1969 yılında İstanbul'da gerçekleşen Milliyetçiler İlmi Semineri'ne dayandığı belirtilmiş.

'Üye sayısını artırma hedefiyle, alanında bilinen etkin kişileri bünyesinde bulundurduğu' ifade edilen Aydınlar Ocağı, 2004 yılında Türkiye genelinde 33 merkeze ulaşmış.

konya-aydinlar-ocagi-nedir-ne-zaman-kuruldu-kime-ait.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN