Kumlucalı öğrencilerden patili dostlara Hayvanları Koruma Günü ziyareti

Kumlucalı öğrencilerden patili dostlara Hayvanları Koruma Günü ziyareti

Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle öğrencilerin gerçekleştirdiği ziyaretlere ev sahipliği yaptı.


Cumhuriyet İlkokulu, Özel Kumluca Teknokent Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ziya Gökalp Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette kedi ve köpeklerle vakit geçiren öğrenciler, patili dostlarına mama bağışında bulunarak örnek bir davranış sergiledi. Merkezde yürütülen bakım, tedavi ve sahiplendirme süreçleri hakkında yetkililerden bilgi alan öğrencilerin, hayvan sevgisi ve koruma bilinci güçlendi.

Öğrencilerden Ortak Çağrı: Satın Alma, Sahiplen!

Ziyaret sırasında öğrenciler, sokak hayvanlarının sevgiye ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak anlamlı mesajlar verdi.

Öğrencilerden Hasan Hüseyin,“Hayvanları Koruma Günü için ziyarete geldik. Burası çok güzelmiş, hayvanları çok sevdim. Herkesi hayvanları sahiplenmeye davet ediyorum.” dedi.

Mihrimah, “Sınıf arkadaşlarımla birlikte Hayvanları Koruma Günü’nde barınağa geldiğimiz için çok mutluyum. Kediler ve köpekler çok tatlı. Lütfen dışarıdan kedi ve köpek satın almak yerine Rehabilitasyon Merkezimizdeki kedi ve köpekleri sahiplenelim.”dedi

Ayşe ise, “Köpekleri çok seviyorum. Evde de bir köpeğim var. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Buradaki köpekler çok tatlı. İmkânı olan herkesi buradaki köpekleri sahiplenmeye davet ediyorum.”dedi.

Minik Yüreklerden Büyük Duyarlılık

Kumluca Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı bu ziyaret sayesinde, çocuklar hayvan hakları konusunda bilinç kazandı. Bu anlamlı ziyaret toplumsal duyarlılığın küçük yaşta şekillenebileceği bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN