Kuşadası’nın sembol oteli Kısmet icradan satılık

Kuşadası’nın sembol oteli Kısmet icradan satılık

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan tarihi izleriyle bilinen Kısmet Otel, koronavirüs (Kovid-19) ile beraber sıkıntılar yaşamaya başladığı için satılıyor. 12 Ocak 2022 tarihinde ihalesi gerçekleşecek.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde manzarası ve konumu ile en çok bilinen, aralarında İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth ile İran Şahı Rıza Pehlevi’nin olduğu dünyadan pek çok ünlü sanatçı, devlet adamı, kral ve kraliçeler ile starlara hizmet veren Kısmet Otelin icradan satışı için ilan yayımlandı. Bir yarımada üzerine kurulu 74 odalı otel için 97 milyon lira bedel biçildi. Otelin satış ihalesi 12 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Son padişah Vahdettin’in torunu Hümeyra Osmanoğlu Özbaş ile eşi Halil Özbaş tarafından kendilerine ait bir yarımada üzerinde kurulan otelin işletmesini çiftin ölümünden sonra çocukları Hanzade ve Halim Özbaş kardeşler devraldı.

Maddi sıkıntı içindeki otelin borçları salgın döneminde daha da arttı. Su borçları nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin suları kesmesiyle son darbeyi alan otelin icradan satışa çıkarılması turizmcileri üzdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN