Mansur Yavaş, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli'de

Mansur Yavaş, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli'de

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Kocaeli’de vatandaşlarla buluştu. Yavaş, “15 Mayıs’tan sonra nefret siyaseti ve ayrıştırıcı dil bitecek. Tatlı dilli bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Size yalan söylemeyen, hesap vermeye talip olan bir yönetim geliyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim gezilerine devam ediyor.

Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Kocaeli’deydi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde kendisini alkışlarla karşılayan vatandaşlara seslenen Yavaş, “Baharlar gelecek! Nasıl 31 Mart’ta Ankara’ya ve Millet İttifakı’nın tüm belediyelerine, tüm beldelerine, tüm kentlerine bahar geldiyse 14 Mayıs’tan sonra bütün ülkeye bahar gelecek. Huzur gelecek, bereket gelecek” dedi.

“Söyleyecek sözü olmayanlar iftiralar atmaya başladı” diyerek açıklamalarını sürdüren Yavaş, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ankara’da yaşananları hatırlattı. Hükümetin iktidarda kalmak için her şeyi yapacağını kaydeden Yavaş, “Liyakatsizlik, enflasyon ortada… Ülke mülteci dolmuş. Sınırlar delik deşik olmuş. Artık yönetemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ÜLKEDE DESTEĞE İHTİYACI OLANIN SOSYAL GÜVENCESİ OLACAK”

Millet İttifakı’nın iktidar olmasının ardından hayata geçirilecekleri Ankara’dan örneklerle anlatan Mansur Yavaş, yönetim değiştiği zaman kimin neye ihtiyacı varsa ona yönelik çalışacaklarının altını çizdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile Destek Sigortası porjesinden de bahseden Yavaş, “Bizim Ankara’da yaptınız çok daha küçüğü… İşte bundan sonra bütün ülkede desteğe ihtiyacı olanın sosyal güvencesi olacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir çocuk eğitimden mahrum kalmayacak. Fırsat eşitliği sağlanacak” diye konuştu.

“TÜM SORUNLARI ÇÖZMEYE TALİBİZ”

Devletin milli menfaatlerinin siyaset konusu yapılmaya başlandığını kaydeden Mansur Yavaş, “Kandil silahı bırakmazsa, Amerika’da hala PKK’yı silahlandırmaya devam ederse o füzelere bizim ihtiyacımız çok fazla, tepelerine yağdıracağız. Hangara kim koyuyormuş füzeleri, kendileri koydular. S-400'leri hangara koydular. Kiminle ittifak yaptılar? PKK’yla aynı görüşte olan özerklik isteyen, federasyon isteyen, Türk kelimesi ile Türk bayrağıyla sorunu olan şahıslarla ittifak yaptılar. ‘Biz sadece listelerimizde yer verdik’ diyorlar. Utanıyor musunuz ittifak yaptık demeye. Biz de rahatsızız. Onları Meclis'e niye taşıyorsunuz” dedi.

65 milyonun tümünün oyuna talip olduklarını kaydeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şöyle devam etti:

“Şucu, bucu demiyoruz. Herkesin oyuna talibiz. Tüm sorunları çözmeye talibiz. Millet İttifakı iş başına gelecek ve ayın 14’ünden sonra huzur bulacağız. Bütün tuşlara aynı anda basıyorlar. Bugün Murat Ağırel de yazdı. İmralı’ya heyet gönderdiler diye. Acele acele açılışlar yapılıyor. İyi yapılan her şeyi başımızın üstünde taşırız. Bize devredecekler bizim üzerimize düşen daha iyisini yapmak. Ayın 14’ünden sonra artık yeni bir yönetimin bir şeyler yapma ihtimali var. 21 yıldır enflasyonu durduramamış iktidarın yapacak bir şeyi kalmıyor. Eğer aileler bir yıl önceki yumurtayı hesap edip oy verirse bu hükümeti değiştireceğiz.”

“FIRÇA YEMEKTEN BIKTIK ARTIK”

“Değişimi beraber sağlayacağız” diyen Yavaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“15 Mayıs’tan sonra nefret siyaseti ve ayrıştırıcı dil bitecek. Fırça yemekten bıktık artık. Her şeyimize karıştılar. Herkes vergi veriyor, askerlik yapıyor. Herkes aynı düşünmeye mecbur değil. Cumhur İttifakı’na oy verenlerin hepsine saygı duyuyoruz. Onlar da Millet İttifakı’na oy vereceklere saygı duymalı. Tatlı dilli bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Size yalan söylemeyen, hesap vermeye talip olan, denetim komisyonuna muhalefeti başkan yapan bir yönetim geliyor. Sayın Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçip Kızılay’da karşılayıp Çankaya Köşkü’ne yolcu edeceğiz.”

AKŞENER: “İNSANLARI BU KADAR BİRBİRİNE DÖVÜŞTÜREN BİR SİSTEMİN OLDUĞU BİR SEÇİME İLK DEFA GİDİYORUZ”

Mansur Yavaş’ın ardından sahneye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de şu açıklamalarda bulundu:

“Bir seçime gidiyoruz. Zannedersiniz ki cenge gidiyoruz. İnsanları bu kadar birbirine dövüştüren bir sistemin olduğu bir seçime ilk defa gidiyoruz. Benim yaşımdakiler bilir, seçim bir bayramdır. Gençler çok şanssızsınız. Binali Yıldırım'a hep saygı duyardım. İstiklal Marşı'nı yazılıdan okuyamadı. 'Bunlar kazanırsa işgalciler kazanır' diyor.

Millete bunlar demek ayıptır, ayıp. Şimdi diyor ki ‘işgalciler kazanır’. Tarihten haberi yok. İzmitliler canları pahasına işgal gücünü bu şehirden kovdu. Habur'da ihanet yapıldığında iki Kürt öğrencim aradı. 'Teröristler rahatsız olmasın diye çadır mahkemelerinden Türk bayrağı ve Atatürk resmi indirildi. Buna karşı çıkın’ dedi. Sorduk cevap veremediler! Bütün bunlar yapılan hırsızlıkları, haksızlıkları örtmek için yapılan kutuplaştırmalar… Onlara göre biz seçimi kazanırsak darbe yapmış olacakmışız.

Artık bunlar kafayı yedi! Oylarınızla bir an evvel şunları emekliliğe sevk edelim, canınızı kurtaralım! Sayın Kılıçdaroğlu’yla beni Gabar’a gömüyor, Cudi’ye gömüyor. Ben şehit olarak Cudi'ye Gabar'a gömülmeye hazırım da sen Manhattan'daki evi ne yapacaksın? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı herkesin namusunun, şerefinin, güvenliğinin korunmasından sorumludur. Biz kadınlara ‘sürtük’ dedi. Doktorlara ‘defolup gidin’ dedi. Birlikte başaracağız… Adaletin ve yargının bağımsız, korkusuz, objektif bir yapı haline getirilmesi. Kayırmacılığın, yandaşlığın kaldırıldığı bir Türkiye.”

KILIÇDAROĞLU: “TÜRKİYE KAMPLAŞMAYACAK, TÜRKİYE KUCAKLAŞACAK”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları kaydetti:

“Beraber mücadele edeceğiz. Bir değişime ihtiyacımız var. Adaleti, hakkı ve hukuku savunmak için yola çıktık. Bütün Türkiye'de bunu yapacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, fakir fukaranın elektriğinin, suyunun, doğalgazının kesilmediği bir Türkiye inşa edeceğim, bunun sözünü veriyorum. Şehir Hastaneleri açtılar, merkezdeki hastaneleri kapattılar. Size Bay Kemal sözü. O hastaneleri yeniden açacağım. Kul hakkı yiyenlerin burnundan fitil fitil getireceğim. Bütün köy okullarını yeniden açacağız.

Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Köy okulları kapatıldı. Çocukları okutmak için köyleri terk ediyorlar. Kırsalda üretmek lazım. Kırsalda çalışan kadınların bütün sosyal güvenlik primlerini biz ödeyeceğiz. Kadınlar sahipsiz kalmasın. Devlet kadınların bir numaralı güvencesi olmak zorundadır. Evde bütün sıkıntıları, acıları çeken kadındır. Her annenin çocuğunu huzur içinde okula göndermesini isterim. Ekmeğine salça sürüp çocuğunun çantasına koyan anneler var.

Çocuk okula gidecek, diğer arkadaşlarıyla beraber sütünü, yemeğini yiyecek. Bedel ödemeyecek. Bir devlet kendi evladına bakamıyorsa sosyal devlet değildir. Çocuklar arkadaşlarıyla beraber güle oynaya yemeğini yemeli, eve huzur içinde dönebilmeliler. Şehit ailelerinden birer araç alıyorsa ÖTV almayacağız. Başka partilerin gençlik kolları sahte broşürlere basarak CHP ile ilgili yalanlar söylüyorlar. Terör bir insanlık suçudur. Aklı başında olan herkes teröre karşı onurlu duruşunu göstermek zorundadır.

Bizim iki kırmızıçizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız. Hiç kimsenin yaşam tarzı siyasete konu olmaz. Söz verdim. Hiçbir yabancıya ev satılmayacak. Ben saraylarda asla ve asla oturmayacağım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankaya'sı var. Oraya gideceğim. Sandığa giderken vicdanınızın sesini dinleyerek oy kullanın. Türkiye kamplaşmayacak, Türkiye kucaklaşacak. Hedefimiz daha zengin, daha güzel, herkesin aşının, işinin olduğu bir ülke.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN