Marmaris'te yangın çıkarmıştı: Adli kontrolle serbest kaldı

Marmaris'te yangın çıkarmıştı: Adli kontrolle serbest kaldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, otlattığı keçilere saldıran yılanları uzaklaştırmak için yaktığı ateşle yangına neden olan 51 yaşındaki çobanlık yapan Ömer Cankurt, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Marmaris'te, Ömer Cankurt isimli bir çoban, otlattığı keçilerine saldıran yılanları uzaklaştırmak için ateş yaktığını itiraf etmişti. Yaktığı ateşle yangına neden olan Cankurt, gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Söğüt Mahallesi Kızılyer mevkisindeki makilikten, dün saat 11.00 sıralarında dumanlar yükseldiğini görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gönderilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter ve 3 uçak ile havadan, 14 arazöz, 4 ikmal aracı ve 63 orman işçisi ile de karadan alevlere müdahalede bulunuldu. Ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede söndürülen yangında, 1 hektarlık alan zarar gördü.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için 2 asayiş timi görevlendirildi. Jandarma ekipleri, keçilere saldıran yılanları uzaklaştırmak için yaktığı ateşin yangına neden olduğunu itiraf eden çoban Ömer Cankurt'u gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Cankurt, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN