Nüfusu son çeyrekte yarım milyon arttı! İstanbul’dan bu şehre akın var

Nüfusu son çeyrekte yarım milyon arttı! İstanbul’dan bu şehre akın var

Koronavirüs pandemisiyle birlikte İstanbullular Tekirdağ'a akın etmeye başladı. En çok konut satışı gerçekleştirilen iller arasında 8. sırada yer alan kentin nüfusu son çeyrek yılda yaklaşık yarım milyon arttı.

Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 artarak 134 bin 170 oldu. 3 bin 336 konut satışı ile Türkiye’deki toplam konut satışlarının yüzde 2,5’i Tekirdağ’da gerçekleşerek Tekirdağ, en çok konut satışı gerçekleştirilen iller arasında 8. sırada yer aldı.

Konut satışlarında İstanbul 23 bin 974 konut satışı ve yüzde 17,9 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 12 bin 609 konut satışı ve yüzde 9,4 pay ile Ankara, 8 bin 51 konut satışı ve yüzde 6,0 pay ile İzmir izledi. Tekirdağ’da 3 bin 336 konut satışının, 850’si ilk satış, 2 bin 486’sı ise ikinci el satış olarak gerçekleşti.

t1.jpg

SON ÇEYREK YILDA YARIM MİLYON NÜFUS ARTIŞI

Nüfus oranına göre hızla büyüyen ve gelişen Tekirdağ, İstanbul başta olmak üzere özellikle sıcak ayların başlangıcından itibaren nüfus çekmeye devam ediyor. Son çeyrek yılda nüfusu yaklaşık yarım milyon büyüyen Tekirdağ’da konut satışları da her geçen ay artmaya devam ediyor.

FİYATLAR ARTMASINA RAĞMEN SATIŞLAR AZALMIYOR

Tekirdağ’ın emlak piyasasının sürekli canlı olduğunu dile getiren emlakçılar, özellikle pandemi ile birlikte ve pandemi sonrasında İstanbul’dan Tekirdağ yönüne büyük bir eğilim olduğunu ifade ediyor. Sıcak ayların başlamasıyla birlikte insanların yöneldiği Tekirdağ’da konut fiyatlarında da yukarıya doğru dalgalanmalar devam ediyor.

t2.jpg

Şehirde emlak işleriyle uğraşan bazı vatandaşlar, fiyatların katbekat artmasına rağmen, 500 bin liralık ev bakan bazı vatandaşların 1 milyona kadar, 1 veya 2 milyona kadar ev bakanların 3 milyonluk evleri alabildiğini söyledi.

t3.jpg

'MANTAR GİBİ HER TARAFTAN EVLER BÜYÜYOR'

Emlak satışlarıyla ilgili açıklamada bulunan Emlakçı Mehmet Gül, “Tekirdağ’da konut satışları hiçbir zaman bitmez" diyor ve ekliyor:

"Çünkü Tekirdağ’da öyle bir yapılaşma var ki mantar gibi her taraftan evler büyüyor. Bu büyüyen evler ne oluyor. Hepsi satılıyor. Tekirdağ’da kim ‘Biz dertliyiz, ev yok, satış yok, iş yok. Ev alamıyoruz biz dertliyiz’ kimse bunlara inanmasın bu benim şahsi fikrim. Tekirdağ'da sürekli ev satılıyor. Benim dükkana gelmediği anda bile 2-3 tane müşteri geliyor. Dükkanı açtığım günde 10-15 tane müşteri muhakkak yakalarım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN