Öğrenciler gitti ama binalar hala yıkılmadı: Daha neyi bekliyorsunuz?

Öğrenciler gitti ama binalar hala yıkılmadı: Daha neyi bekliyorsunuz?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin olası İstanbul depremine gözleri çevirmesiyle birçok okul ve hastaneye yıkım kararı verildi. Alınan kararlar şehrin depreme hazırlıklı olmadığını ortaya koyarken yıkımların halen yapılmaması ise tepkilere yol açtı. Kararın ardından riskli yapılarda yıkımın başlamamasının yanı sıra kimisinde tahliyelerin bile henüz bitmediği görüldü.

6 Şubat depremleri 10 ilde yıkıma; 46 binden fazla vatandaşın yaşamını yitirmesine sebep oldu. Deprem felaketinin yol açtığı yara, olması beklenen İstanbul depreminin yaratacaklarına gözleri çevirdi.

Afeti derin şekilde yaşayan illerde raporlara rağmen fay hattına yapılan hastaneler ve belediye binaları enkaza döndü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alınmayan tedbirler için 'Hazırlığımız İstanbul içindi' dedi. İkinci bir felaketi yaşamamak için 16 milyondan fazla nüfusu olan İstanbul'da incelemeler başladı. İncelemeler sonrası riskli yapı olduğu tespit edilen hastaneler ve okullara tahliye kararı verildi. Akıllara deprem felaketi olmasaydı, İstanbul'da 'öğrenciler ve çocuklar enkaz altında mı kalacaktı?' sorusu gelirken riskli yapılarda çalışmaların başlamaması dikkati çekti.

YIKIM BAŞLAMADI

Yapılan çalışmalar çerçevesinde İstanbul genelinde 93 okul ve eğitim kurumu riskli yapı olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Avcılar ve Küçükçekmece’de tahliye edilen okullarda zemin etüdü veya yıkımına ilişkin henüz bir çalışmanın yapılmadığı görüldü. Avcılar’daki Güngör Tekiner Ortaokulu’ndaki sıra ve masalar kamyonetlere yüklenerek taşınıyor. Karar çerçevesinde tahliye edilen Kanarya Ortaokulu’nun bahçesine geçen bitişikteki okulun öğrencilerinin de oyun oynadıkları görüldü.

Gaziosmanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü e- Sınav Merkezi de tahliye edilen okullar arasında yer alıyor. Yıkım çalışmasının yapılmadığı Gaziosmanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi drone ile havadan görüntülendi. Sultangazi’de bulunan Ergun Baylav Özel Uygulama Eğitim Merkezi’nde ise bazı pencerelerin söküldüğü ancak yıkım çalışması başlatılmadığı öğrenildi.

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

Bahçelievler’de bulunan Mustafa Kemal İlkokulu, Kazım Beyaz Özel Eğitim Meslek Okulu ve Hürriyet İlkokulu’nda da herhangi bir çalışmanın yapılmadığı görüldü. 3 okul da havadan görüntülendi.

Beyoğlu’nda bulunan Lütfü Banat İlkokulu ve Lütfü Banat Ortaokulu’nda eşyaların tahliyesine devam ediliyor. Kolilenen eşyalar teker teker çıkarılıyor. Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi ve Yıldız Ertem Anaokulu’nda ise çalışma yapılmadığı görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN