Ordu'daki Kurul Kayalıkları "doğal sit alanı" olarak tescil edildi

Ordu'daki Kurul Kayalıkları "doğal sit alanı" olarak tescil edildi

Ordu Altınordu'da yer alan Kurul Kayalıkları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından doğal sit-nitelikli koruma alanı olarak kabul edildi.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yer alan Kurul Kayalıkları, doğal sit-nitelikli koruma alanı, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı olarak kabul edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün, Ordu ve Kütahya'daki bazı bölgelerde tabiat varlığı ve doğal sit alanı kabul edilmesine ilişkin ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlanlarda tescillenen alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerine de yer verildi. İlanlarda Altınordu'daki Kurul Kayalıkları, doğal sit-nitelikli koruma alanı, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı olarak tescillendiği belirtildi. Ayrıca Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Elmaağacı köyünde yer alan Naldöken Mağarası da "tabiat varlığı, B grubu mağara" olarak kabul edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN