Özel okul mağdurları hukuk mücadelesini kazandı

Özel okul mağdurları hukuk mücadelesini kazandı

Ordu'da özel mağduru olan ailelerin verdiği hukuk mücadelesi sonuçlandı. Mektebim Okulları'nın Ordu Fatsa'da kampüs açıp ardından kısa bir süre sonra kapatmasının ardından mağdur olan aileler mahkeme tarafından maddi tazminat kazanımı elde etti.

2018 yılında Mektebim Okulları, Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde bir okul açmış; 70’e yakın Fatsalı veli de parasını ödeyerek çocuklarını kaydettirmişti. Ancak okul, eğitim vermeye başladıktan kısa bir süre sonra kapanmış; öğrenciler de ortada kalmıştı. Mağdur aileler yaşanan olay üzerine tazminat davası açmıştı. Açılan davada Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi, yaklaşık iki yıl süren yargılamanın ardından, okulun velilere maddi tazminat ödemesine hükmetti. Velilerin manevi tazminat talepleri ise kabul edilmedi.

Mağdur velilerin avukatlarından Nur Hilal Gündüz, Mektebim Okulları’nın, Fatsa’daki okulun kapanma sürecinde ve sonrasında sorumluluk kabul etmediğini ve okulun kendilerine ait olmadığını savunduğunu dile getirdi. Fatsa’daki okulun tabelasının bir gecede indirildiğini belirten Gündüz, “Velilere, ‘Biz okulu kapatıyoruz. Buradan nereye giderseniz gidin’ denildi. Öğretmen ve veliler ne yapacağını bilemeden ortada kaldı” dedi.

Okulun tanıtımına katılan üst düzey bürokratlardan hiçbir destek göremediklerini anlatan Gündüz, şöyle konuştu:

“Veliler her ne kadar davayı kazanmış olsalar da onlar için ödedikleri paranın iadesi, yaşadıkları mağduriyeti hiçbir şekilde karşılamıyor. Bu okul aslında tamamlanmadan açılan bir okuldu. Ne ısıtma sistemi ne elektrik ne güvenlik; bahçeleri, demirleri, kapıları bitirilmeden her türlü eksiği tamammış gibi kabul edilerek açılmıştı. Bu okulun açılmasına onay veren, bu yanlışlığı yapan kim varsa özür dilese daha iyi olurdu.”

Çocuğunun bu süreçte psikolojisinin bozulduğunu belirten başka bir veli ise kaliteli eğitim vereceğini düşündükleri okulun ticarethane gibi görüldüğünü ve bu durumun kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

ÇABALARA RAĞMEN KAPI DIŞARI EDİLDİLER

Bir diğer veli de “Çocuklarımız çok zor süreçten geçti. Çocuğumun seviyesi çok iyiyken diplere indi. Okulda yemekleri kestiler, ısıtmayla ilgili problem vardı. Çocuklarımız soğukta gitti okula. Evlerimizden ısıtıcı taşıdık, yemek taşıdık; ona rağmen bizleri yine de kapı dışarı attılar” diye konuştu.

"HAKİMİ MANEVİ ZARAR GÖRDÜĞÜMÜZE İNANDIRAMADIK"

Bir başka veli, “Her şeyi göze aldık. Soğuk sınıflarda çocuğumuzu okuttuk. Sabrettik, maalesef sonuçta sahipsiz kaldık. Çocuğumuz mağdur oldu. Başarısı düştü. Derdimizi de kimse anlamadı. Davayı kazandık ama maalesef hakimi manevi zarar gördüğümüze inandıramadık” dedi.

Diğer bir veli de “Ben Sancak Grubu’na güvenerek çocuğumu okula seve seve verdim. Ama 2-3 ayda kapatıp çekip gittiler” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN