Özgürlüğe kaçan 'Dağlar Kızı Reyhan' öldürülme korkusu olmadan yaşayacak

Özgürlüğe kaçan 'Dağlar Kızı Reyhan' öldürülme korkusu olmadan yaşayacak

Balıkesir'de Kurban Bayramı'nın ilk günü özgürlüğe kaçan ancak 25 gün sonra yakalanan inek, Ahbap Platformu tarafından satın alınarak kurtarıldı. 'Dağlar Kızı Reyhan' adı verilen inek bundan sonraki yaşamını öldürülme korkusu olmadan İzmir'deki Kurtarılmış Hayvan Barınağı'nda geçirecek.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, geçen Kurban Bayramı'nın ilk gününde kaçan inek, 25 gün sonra bulundu. İneğin yine de 'kesileceğinin' açıklanması üzerine başkanlığını sanatçı Haluk Levent'in yaptığı Ahbap Platformu, hayvanı satın almak için harekete geçti.

Ahbap Platformu tarafından satın alınan ineğe 'Dağlar Kızı Reyhan' adı verilip, Rize'nin İyidere ilçesinde 2018 yılında Kurban Bayramı'nın birinci günü kurban pazarından kaçıp, denize atlayan ve Trabzon'un Sürmene ilçesi sahilinde bulunduktan sonra yine Ahbap Platformu'nca sahiplenilip, İzmir Kemalpaşa'daki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'na getirilen boğa Ferdinand'ın yanına getirildi. 'Dağlar Kızı Reyhan', bakım ve tedavisinin ardından zamanla yeni yerine de alıştı.

'KESİLME KORKUSU OLMADAN BİZİMLE YAŞAYACAK'

İneği travmasının yavaş yavaş düzeldiğini anlatan barınak yöneticisi Sibel Çakır, şunları söyledi:

"'Reyhan', Kurban Bayramı'nda kesilme korkusuyla, tam 25 gün boyunca kaçmayı başardı. 25'inci günün sonunda 'Reyhan' yakalandı. Sahibi bir hafta sonra oğlunun sünnet düğününde keseceğini beyan edince, Haluk Levent devreye girdi. Diğer hayvanlarda olduğu gibi kaçanın, uçanın, yüzenin kurtarıcısı olarak 'Reyhan'ın peşine düştü. Bölgedeki Ahbap ekipleri ile birlikte koordineli olarak 'Reyhan'ı yanımıza aldık. 'Reyhan' artık kesilme korkusu olmadan, ömür boyu bizimle yaşayacak."

25 GÜN BOYUNCA AÇ SUSUZ KALMIŞ

Sahibinin 'Reyhan' için 30 bin TL istediğini belirten Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

"Aslında 'Reyhan', bu değerin çok altında. 25 gün boyunca aç susuz, dağlarda olduğu için aşırı derecede zayıflamıştı. İşin içine Haluk Levent girince fiyat abartıldı. Sahibi kesinlikle o rakamdan aşağı inmedi. Yine AHBAP hayırseverleri yardımda bulundu ve 'Reyhan' şimdi bizimle. Aynı zamanda 'Karakız' isimli keçimiz de Mersin tarafından geldi. Kurban Bayramı'nda denize atladı. 600 metre kadar açıldı. Saatlerce yüzdü ve yakalandı. 'Karakız' da şimdi bizimle. İkisi de çok aşırı derecede korkuyorlardı. 'Reyhan', geldiğinde bütün bakıcılara saldırdı. 'Karakız' tellerden zıplayıp, kaçmaya çalışıyordu. Şimdi 'Reyhan' da 'Karakız' da sakinleşti. Zamanla daha da normal ruh hallerine kavuşacaklar. Sağlık durumları oldukça iyi bir sıkıntıları yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN