ESMAGÜL KOÇAK
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos'ta meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede yaşanan 9 binden fazla artçı sarsıntı, uzmanları şaşırtmaya devam ediyor. Bu durum üzerine yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla bölgedeki gerilime dikkat çekti.

BÖLGE HENÜZ RAHATLAMIŞ DEĞİL
Prof. Dr. Ercan, son üç günde yaşanan 4.6, 4.2 ve 4.7 büyüklüğündeki sarsıntıların, daha önceki 6.1, 5.1 ve 5.0 büyüklüğündeki depremlerle boşalmayan fay hattındaki gerginliğin bir göstergesi olduğunu belirtti. Ercan, "Yer ıkınıyor, geri kalan gerinimi boşaltamıyor" ifadesini kullanarak, bölgenin hâlâ tam olarak rahatlamadığının altını çizdi.
Ercan'a göre, bu koşullarda büyük bir depremin meydana gelmesi şaşırtıcı olmayacak. Ayrıca, Sındırgı'daki mevcut yapıların art arda gelen sarsıntılarla "yorgun" düştüğü, bu durumun da halkta tedirginlik yarattığına işaret etti. Artçı depremlerin uzun süre devam edeceğini öngören Ercan, bu durumu aynı kırığın uzantısında daha önce yaşanan Simav depremiyle kıyasladı.

EN SAĞLAM ZEMİN TOKİ KONUTLARINDA!
Uzman isim, bölgedeki çözüm önerisini ise TOKİ konutlarına taşıdı. Sındırgı'da inşa edilen TOKİ konutlarının sağlam zeminde ve depreme dayanıklı yapılar olduğunu vurgulayan Ercan, can güvenliği için halkın bu konutlara bir an önce taşınmasını önerdi.
