Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul ve Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alacak yeni hava sistemine ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şen, gün içerisinde etkili olan lodosun yerini bu gece saatlerinden itibaren soğuk bir cepheye bırakacağını ve sıcaklıkların hızla düşeceğini ifade etti.
Gün içinde lodosla birlikte 12-13 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıklarının, gece saatlerinden itibaren kuzeybatıdan gelen soğuk havanın etkisiyle 3 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor. Prof. Dr. Şen, 31 Aralık günü boyunca gündüz saatlerinde sıcaklıkların 3 ila 4 derece arasında kalacağını vurguladı.
Özellikle İstanbul’un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülebileceğine dikkat çeken Şen, yağışın çarşamba gündüz saatlerinde kesileceğini, ancak gece saatlerinde yeniden başlayarak 1 Ocak’ta da etkisini sürdürebileceğini aktardı.
KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLÇELER
Kar yağışı beklenen ilçeler arasında Başakşehir, Beylikdüzü, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Ataşehir, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye, Sarıyer, Arnavutköy, Beykoz ve Şile yer alıyor.
Şen, başkenti de uyararak, Ankara’da da yağışların bu akşam başlayacağını ve yarın etkisini sürdüreceğini bildirdi.
Merhabalar. Bugün gün içerisinde lodos hakimdi. Sıcaklığı 12-13 C ye kadar çıkardı. Bu gece (30 Aralık) gece saatlerinden itibaren istanbul dahil marmaranın üzerinden “soğuk cephe” geçecek. Sıcaklığı 3 C ye kadar düşürecek yarın (31 Aralık) da 3-4 C yi gündüz geçmeyecek.
— Prof.Dr.Orhan Şen (@TemizHava) December 30, 2025
Gece…
