Prof. Dr. Yakup Kaska'dan uyarı: Caretta carettalara dokunmayın

Prof. Dr. Yakup Kaska'dan uyarı: Caretta carettalara dokunmayın

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan İztuzu Plajı'ndaki caretta carettalarla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kaska, deniz kaplumbağalarına dokunulmaması gerektiğini ve bu tarz davranışların canlılar için büyük stres yarattığını belirtti.

Avrupa'nın en iyi kumsalları arasında gösterilen Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan İztuzu Plajı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettalara ev sahipliği yapıyor. Prof. Dr. Yakup Kaska, caretta carettalar için vatandaşlara uyarı yaptı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bir kişinin yüzerken deniz kaplumbağasına dokunduğunu ifade eden DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Kaska, "Bu davranışlar canlılar için büyük stres yaratmaktadır. Uzman olmayan kişilerin yaban hayvanlarına müdahaleden kaçınması gerekmektedir. Ayrıca yaban hayvanlarını beslemek bu canlıların davranışlarında belirgin değişikliklere yol açmakta ve zarar görmelerine neden olmaktadır. Deniz kaplumbağaları da dahil olmak üzere hiçbir yaban hayvanına dokunmaya çalışmayınız, beslemeyiniz" dedi.

Prof. Dr. Kaska, denizde bir kaplumbağa görüldüğü zaman, suyun altındaki süzülüşlerini uzaktan izleyip, harika anın tadının çıkartılabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN