Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi protokolü imzalandı

Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi protokolü imzalandı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt, Safranbolu Belediyesi Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi ismi ile yapımına başlanacak olan projenin protokolünü imzaladı. Temelleri yakın zamanda atılacak binada ayrıca Alzheimer Gündüz Yaşam Evi’nin de kurulması planlanıyor.

Kısıtlı imkânlarına rağmen Safranbolu halkına yeni hizmet alanları sunmayı hedefleyen Safranbolu Belediyesi, Aktif Yaş Alma Merkezi’ne gösterilen yoğun ilgiden sonra yeni bir sosyal merkezi daha Safranbolu halkına kazandıracak.

Daha önce Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevini yaptıran hayırsever İş İnsanı Osman Yeşilyurt, Safranbolu Belediyesi’nin halka kazandıracak olduğu daha geniş kapsamlı bir Aktif Yaş Alma merkezinin yapımını üstlendi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt, mülkiyeti Safranbolu Belediyesi’ne ait olacak ve Safranbolu Belediyesi Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi ismi ile Esentepe Mahallesi Tokatlı mevkiinde yapımına başlanacak projenin protokolünü imzaladı.

Daha geniş çaplı bir konseptle yaşlılarımıza hizmet vermesi beklenen ve 2 katlı olarak yapılması planlanan Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nde vatandaşlara fiziksel ve zihinsel egzersiz, zihinsel aktiviteler, nefes egzersizleri, atölyelerde hobi kursları (seramik, ebru, el işi, ahşap boyama, geri dönüşüm, örgü), akıllı telefon kursu, satranç kursu, zekâ oyunları, psikolojik danışmanlık odaları, gerontolojik danışmanlık odaları, anımsama grup terapisi alanları, rehabilitasyon odaları ve kafeterya yer alması bekleniyor.

Yapılacak merkezde Aktif Yaş Alma Merkezi’nin yanında ayrıca Alzheimer Gündüz Yaşam Evi faaliyete geçecek. Sabah saatlerinde Alzheimer hastası yakınlarını gündüz yaşam evine bırakabilecek sonrasında ise vatandaşlar akşam saatlerinde hastalarını tekrar alabilecekler. Alzheimer Gündüz Yaşam Evi ile birlikte Alzheimer hastalığı bulunan bireylerin kaliteli vakit geçirmeleri, yapılan zihinsel, fiziksel ve sosyal faaliyetlerle onları hayata bağlamak ve yaşam kalitelerini yükselterek hastalığın evre atlamasını geciktirmek temel amaç olacaktır. Bununla birlikte Alzheimer hasta yakınlarına bir nebze olsun nefes aldırmak ve hasta yakınlarına özel bilgilendirici danışmanlık hizmetleri verilerek onların üstlerindeki yükü hafifletmek amaçlanmaktadır.

Safranbolu Belediyesi Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nde diğer tüm hizmet alanlarında olduğu gibi liyakat uygulanacak. Uzman gerontologlar, sosyal hizmet uzmanları, sosyologlar, fizyoterapistler ve psikologların alımı ile istihdam da sağlanacak.

Protokol imzalarının ardından hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse birbirlerine karşılıklı teşekkür ederek Safranbolu’ya böyle bir hizmetin kazandırılacak olmasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Esentepe Mahallesi Tokatlı mevkiinde 2 bin 245 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Safranbolu Belediyesi Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nin 2 ay içerisinde temelleri atılarak kısa süre içerisinde yapımının bitirilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN