Gaziantep'te katliam gibi kaza: 15 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı

Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasında 15 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Kazada başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım eden İhlas Haber Ajansı çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver de hayatını kaybetti. Gaziantep Valisi Davut Gül olay yerine giderken Bakan Soylu ve Bakan Koca bölgedeki son bilgileri açıkladı. Adalet Bakanı Bozdağ ise olayla ilgili tahkikatın başlatıldığını duyurdu.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracı ile bölgede bulunan İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı.

Otobüsün de devrildiği kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

kaza-3.png

Gaziantep Valisi Davut Gül, kazada 15 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Otobüs kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere 15 vatandaşımız vefat etti. Şu an müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastaneye sevk ediliyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Gaziantep Valisi Gül ayrıca, "(Nizip'teki kaza) İlk belirlemelere göre 15 vefat eden vatandaşımız var, aralarında 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci var" dedi.

Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

antep.png

Gaziantep’te meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım eden İhlas Haber Ajansı çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver de hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda, bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracına yolcu otobüsü çarparak devrildi.

Kaza nedeniyle TAG Otoyolu'nun Nizip istikametine doğru olan bölümü ulaşıma kapatıldı.

Ajanslar olay yerinden son dakika haberleri geçmeye devam ediyor…

"BAŞIMIZ SAĞ OLSUN"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Kazada yaralananların hastaneye kaldırıldığını belirten Soylu, "Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin" dedi.

kaza-kaza.png

İşte Bakan Soylu'nun paylaştığı o tweet:

Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

kaza-4.png

FUAT OKTAY'DAN KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERE BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Gaziantep-Nizip yolunda yaşanan kazaya müdahale ederken görevleri başında hayatlarını kaybeden fedakâr, cefakâr sağlık ve itfaiye personelimiz ile gazeteci kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gaziantep'teki elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

EMİNE ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kazayla ilgili bir mesaj paylaştı.

"Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen elim kaza sonucu 16 vatandaşımızın vefatından büyük bir teessür duydum" diyen Emine Erdoğan, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gaziantep'teki kazayla ilgili, "Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımız, 3 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Adli tahkikat başladı. Adli tahkikat olayı bütün yönleriyle hem araştıracak hem sonuçlandıracak hem de aydınlatacaktır" dedi.

Bozdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep Nizip arasında meydana gelen trafik kazalarında maalesef pek çok vatandaşımız hayatını kaybetti, bazı vatandaşlarımız da yaralandılar. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımı kazalarla ilgili 3 cumhuriyet savcısını görevlendirdi."

BAKAN KOCA SON DURUMU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşanan zincirleme trafik kazasına dair son gelişmeleri paylaştı.

Bakan Koca, olayla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep Nizip’te art arda iki trafik kazası yaşandı. Otoyolda yaşanan kazaya müdahale eden 112 Acil Ekipleri ile İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu 3 Sağlık Görevlisi, 3 İtfaiyeci, 2 Basın Mensubu olmak üzere toplam 15 kişi hayatını kaybetti."

KAZA ANINA AİT YENİ DETAYLAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanlığında kameraman olarak çalışan ve Nizip Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Bekir Özdemir, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde giderken yol kenarında kadınların el kol hareketi yaptığını, kaza olduğunu gördüklerini ve yaralılara yardım etmek için durduklarını belirtti.

Bir aracın dereye uçtuğunu, bir kişinin hayatını kaybettiğini gördüklerini, bir kişiye de yardım ettiklerini anlatan Özdemir, "112'yi, polisi aradık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben yer yok diye ambulansın önünden dolanıyordum. Döndüğüm an kafamı kaldırdım yolcu otobüsünün yalpalayarak geldiğini, devrildiğini gördüm. 'Otobüs geliyor kaçın' diye bağırdım, sonrasını hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle çarpmayla ambulans bana vurdu." diye konuştu.

Aynı hastanede tedavi altına alınan ve yolda meydana gelen kazaya müdahale eden polis memuru İbrahim Halil Şen, kaza yerine vardıklarında tüm tedbirleri aldıklarını, bir ağır yaralıyı çıkardıklarını, bu sırada otobüsün devrilerek kayarak geldiğini gördüğünü belirtti. Birisinin bağırarak bir arabanın geldiğini söylediğini, kendisini bariyerlerden dışarı attığını ifade eden Şen, "Muhtemelen bariyerin üzerinden kayıp ambulans üstümüzden geçti." dedi.

İHA MUHABİRİ KAZAYI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Canlı yayında kazayı anlatan İHA Muhabiri Said Vakkas Yağcı, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Olayı gözyaşları içinde anlatan Vakkas, şunları söyledi:

"Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor. Burası savaş alanı gibi. Geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Saatler önce mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kötü, durum çok kötü. Nasıl olduğunu kimse kestiremiyor.

Çok büyük bir kaza. Ölenler arasında itfaiye ekibi, sağlık ekipleri ve iki mesai arkadaşımız var. Diyecek bir şey bulamıyoruz, bir şeyler anlatabilmek çok zor. Mesai yaptığımız arkadaşlarımızı, 16 vatandaşımızı kaybettik."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki trafik kazasında yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gaziantep-Nizip Otoyolu'nda meydana gelen elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

GÜRCİSTAN'DAN TAZİYE MESAJI

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Gaziantep'teki trafik kazasında yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye'de meydana gelen korkunç kaza sonucu can kayıplarını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi sunarız. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gürcistan bu zor anda yanınızda." ifadelerine yer verildi.

OTOBÜS VİNÇLE KALDIRILDI

Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

diyar.png

Kazaya karışan yolcu otobüsü vinçle kaldırıldı.

KAZADAN YARALI KURTULDU, YAŞANANLARI BÖYLE ANLATTI

Gaziantep’te, 15 kişinin hayatını kaybettiği kazadan yaralı olarak kurtulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kameramanı Bekir Özdemir, tedavi gördüğü hastanede dehşet anlarını anlattı.

4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in de aralarında bulunduğu 15 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralanan Bekir Özdemir, Nizip Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bu sırada kazaya ilişkin yaşananları anlatan Özdemir, “Yolda kaza vardı. Yardım etmek için durduk. Araç dereye uçmuştu. Bir cenaze vardı. Yaralıyı çıkartmak için 1 saate yakın uğraştık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben yer yok diye ambulansın ön tarafından dolandım. Bir ara kafamı kaldırdım. Yolcu otobüsünün devrilerek geldiğini gördüm. ’Kaçın’ diye bağırdım. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kazaya ilişkin bir taziye mesajı yayımladı.

"Gaziantep Nizip yakınlarında ambulans, itfaiye aracı ve İhlas Haber Ajansı canlı yayın aracına yolcu otobüsünün çarpması sonucu meydana gelen elîm kazayı büyük bir üzüntüyle öğrendim" diyen Şentop,"Vefat eden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerin kullandı.

ARAÇ SABIKALI İMİŞ: OTOBÜSÜN OTOGARDAN ÇIKIŞ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Gaziantep’te kazaya müdahale eden ekiplerin arasına dalarak İhlas Haber Ajansı’nın 2 muhabiri, 4 sağlık çalışanı ve 3 itfaiye eri olmak üzere toplam 16 kişinin ölümüne, 31 kişinin ise yaralanmasına neden olan otobüsün otogardan çıkış görüntüleri ortaya çıktı.

Söz konusu kazaya müdahale eden ekiplerin arasına dalarak faciaya neden olan otobüsün sabıkalı olduğu da ortaya çıktı.

Otobüsün 21 Aralık 2017’de Şanlıurfa merkezde bir ambulansa çarptığı, 3’ü sağlık çalışanı, biri polis ve diğerleri hasta ve hasta yakını olmak üzere 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa’da bir hastayı Adana’ya sevk eden ambulans ile yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3’ü sağlık personeli, 1’i polis 6 kişi yaralandı.

Ambulans sürücüsü Halil Ç., sağlık personelleri Mehmet Davut Satıcı, Demet Kara ve sevki yapılan M.A. ile babası Mahmut A. ve hastaya refakat eden polis memuru Şemsettin P.’nin yaralandığı kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, yaralı meslektaşları ile diğer yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavi altına alınan yaralılardan birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazadan yara almadan kurtulan yolcular ise çağrılan başka bir otobüsle Diyarbakır’a gönderildi.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN