Van'da deprem paniği

Van'da deprem paniği

Van'ın Tuşba ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4,2 olarak açıkladı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem hakkında yaptığı açıklamada "Sağ yönlü doğrultu atımlı bir fay. Uzunluğu itibariyle daha büyük deprem oluşturma potansiyeli var." diyerek uyarıda bulundu.

AFAD verilerine göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 11.01'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 4.68 km altında gerçekleşti. Vatandaşlar deprem nedeniyle tedirginlik yaşadı.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

NACİ GÖRÜR: DAHA BÜYÜK DEPREM OLUŞTURMA POTANSİYELİ VAR

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Van'daki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, yaptığı paylaşımında "Tokat- Küçükbağlar’da 4,0’lık deprem oldu. Sanıyorum deprem Almus Fay zonunda. Bu zon, Reşadiye civarında KAF’tan ayrılarak Almus, Tokat ve Küçükbağlara uzanıyor. Sağ yönlü doğrultu atımlı bir fay. Uzunluğu itibariyle daha büyük deprem oluşturma potansiyeli var." diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN