Su sayacınızı mutlaka kontrol edin! Aşırı soğuklar yüzünden o ilimizde uyarı verildi

Su sayacınızı mutlaka kontrol edin! Aşırı soğuklar yüzünden o ilimizde uyarı verildi

Aşırı soğuk hava koşullarının etkisiyle su sayacınızı kontrol etmeyi unutmayın! O ilde yetkililer, vatandaşlara uyarıda bulundu. Su tesisatınızı mutlaka kontrol edin, önleminizi alın...

Erzincan'da, geceleri yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle su sayaçlarının donma riskine dikkat çekilerek, vatandaşlar uyarıldı.

DONAN SU SAYAÇLARINA KESİNLİKLE BÖYLE MÜDAHALE ETMEYİN

Soğuk hava koşullarının su sayaçlarına zarar verebileceği konusunda yapılan uyarıda, özellikle soğuğa karşı izole edilmemiş su sayaçlarının belirli bir süre kullanılmadığında donma riski taşıdığı vurgulandı. Açıkta bulunan su sayaçlarının koruyucu materyallerle kaplanması gerektiği ve donan su sayaçları ile borulara kesinlikle ateş veya sıcak suyla müdahale edilmemesi gerektiği belirtildi.

su-sayaclari.jpg

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, su sayaçlarının ve tesisat borularının soğuktan korunmasının önemine değinilerek, ülke genelinde olduğu gibi Erzincan'da da soğuk havaların etkisinin hissedilmeye başlandığına dikkat çekildi. Özellikle kar yağışlarının ardından düşen hava sıcaklıklarının su sayaçlarının donma riskini artırdığına işaret edildi.

SU SAYAÇLARI DONMA TEHLİKESİ ALTINDA

Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamak için su sayaçlarını ve tesisat borularını soğuktan korumasının önemine vurgu yapılırken, bilgilendirme metninde, "Ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de soğuk havaların etkisi hissedilmeye başlandı. Özellikle kar yağışları sonrası düşen hava sıcaklıkları nedeniyle açıkta bulunan su sayaçlarının donma tehlikesi altında kalmakta. Sayaçların ve su tesisatlarının donmaya karşı korunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN