Trabzon'da 10 gıda işletmesi mühürlendi: 'Fahiş fiyat' mührünü 'tadilattayız' afişleri ile kapattılar

Trabzon'da 10 gıda işletmesi mühürlendi: 'Fahiş fiyat' mührünü 'tadilattayız' afişleri ile kapattılar

Trabzon'da gıda ve yemek hizmeti veren işletmelere yönelik yapılan denetimlerde, 12 işletme hijyen kurallarını ihlal ettiği ve fiyat etiketi bulundurmadığı için toplam 40 bin TL para cezası aldı. Ayrıca, fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 10 işletme de üç gün süreyle mühürlendi. Bir işletme mührü saklamak için dükkan önüne Arapça ve Türkçe 'Tadilat dolayısıyla 3 gün kapalıyız' yazılı afiş astı.

Ortahisar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Körfez ülkelerinden gelen turistlerin şikayetleri üzerine Trabzon'da gıda ve yemek hizmeti veren işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Kentin işlek bölgesi Meydan Parkı alanı civarında yapılan denetimlerde, belirtilen fiyat tarifesi olmayan, hijyen kurallarına uymayan ve müşterilere farklı fiyat tarifesi sunduğu tespit edilen işletmelere ceza kesildi. Denetimler sonucu, 12 işletme hijyen kurallarını ihlal ettiği ve fiyat etiketi bulundurmadığı için 40 bin TL para cezası aldı.

MÜHÜRÜ SAKLAMAYA ÇALIŞTILAR

Ayrıca, 10 işletme de Ticaret Odası'nın belirlediği fiyat tarifesini uygulamadığı ve fahiş fiyat uyguladığı gerekçesiyle üç gün süreyle mühürlendi. Kapatılan işletmelerden birinin, mührü saklamak için herhangi bir tadilat olmamasına rağmen dükkan önüne "Tadilat dolayısıyla 3 gün kapalıyız. Diğer şubemizde hizmet vermekteyiz" yazılı afiş astığı görüldü.

4-002.jpg

'DALGALANMALARIN NEDENİ KOMİSYONCULAR'

Turizmciler ve meslek odası temsilcileri, turistik bölgelerde yaşanan fiyat dalgalanmalarının komisyonculuk faaliyetlerine bağlı olduğunu iddia ederek tepki gösterdi. Sektör temsilcileri, işletmeler arasındaki önemli fiyat farklarının turizmi olumsuz etkilediğini belirterek, şehrin tüm genelinde denetimlerin uygulanması gerektiğini belirtti.

TURİSTLER FAHİŞ FİYATLARI ŞİKAYET ETTİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, kayıt dışı iş yapan yabancı asıllı kişilerin turistik bölgelerdeki fiyat dalgalanmalarına neden olan komisyonculuk faaliyetleri hakkında açıklama yaptı. Çelebi, turistlerin fahiş fiyatları şikayet etmesi üzerine belediye ve valilikle görüşerek tedbirler aldıklarını belirtti. Üyelerinin belirlediği fiyat tarifelerine uymayan firmalara ceza kesildiğini, kayıt dışı iş yapan yabancı asıllı kişilerin komisyonculuk yaparak fiyatları yükselttiğini ifade eden Çelebi, bölgelerindeki bu soruna müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi.

3-001.jpg

'ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMEYELİM'


Trabzon'un en büyük gelir kaynaklarından birinin turizm olduğunu vurgulayan Çelebi, "Turizm noktası değimiz yerlerde, Uzungöl'de kayıt dışı çalışan firmalar var. Bunu ele alıp, iyi bir çalışma yapıp, bu tür kötü niyetli vurkaç yapanları ve arabulucuları aradan çıkartmak gerekiyor, yoksa turizm zarar görüyor. Kayıtlı olan firmalarımız eminim kurallara uyuyordur. Onlara uyarı olarak bazı kapatma cezaları geldi ama önlemlerini alarak devam edeceklerdir. Hepimiz turizmi yükseltmek zorundayız. Bunun Trabzon'a kattığı değerler var, buna sahip çıkalım. Şu an Trabzon en büyük gelir kalemi; turizm ve altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim" şeklinde ifade etti.

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TSİAD) Başkanı Murat Çavga, Trabzon'da yaşanan fahiş fiyatlar ve hijyen sorunları nedeniyle 10 işletmenin kapandığına dikkat çekerek, sezon başında gerekli bilgilendirmelerin yapılması ve denetlemelerin sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

'DENTİM MEKANİZMASI ATKİFLEŞTİRİLMELİ'

Çavga, fahiş fiyat sıkıntısının sadece Trabzon'a özgü değil, turizmin olduğu her yerde yaşandığını ve Türkiye'nin birçok yerinde yerli ve yabancı turistlerin ürünleri yüksek ücretlerle almak zorunda kaldığını ifade etti. Turizm Bakanlığı'nın net şekilde komisyonculuğu yasakladığını hatırlatan Çavga, denetim mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

2-005.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN