Yağmur yağdı, ormanlar mantarla dolup taştı! Sinop’ta sabah erkenden ormana akın başladı

Yağmur yağdı, ormanlar mantarla dolup taştı! Sinop’ta sabah erkenden ormana akın başladı

Sinop’ta sonbahar yağmurlarının başlamasıyla birlikte ormanlar da mantarla dolup taştı. Uzun yıllardır gelenek haline getirilen mantar toplama faaliyetleri de yağışlarla birlikte arttı.

Sinop’ta son günlerde etkisini gösteren yağışlar, ormanlık bölgelerde kanlıca ve yöresel mantarların çıkmasını sağladı. Sabah erkenden ormana giden bölge halkı, topladıkları mantarları hem mutfaklarında kullanıyor hem de satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

YAĞIŞLARLA BİRLİKTE ORMANLARDA MANTAR BEREKETİ YAŞANDI

Yağışlar sonrası nemlenen orman tabanı, doğada kendiliğinden yetişen mantarların çıkışını da hızlandırdı. Senelerdir bölge halkı için geleneksel bir etkinlik haline gelen mantar toplama faaliyeti, havaların uygun gitmesiyle tekrar canlandı.

sinopta-mantar-1.jpg

Doğadan toplanan mantarlar, yalnızca mutfaklarda değerlendirilmiyor bölgenin yerel pazarlarında da satılarak ekonomik bir değere dönüştürülüyor. Toplanan mantarların fiyatı, tazeliği, kalitesi, toplandığı bölge ve pazardaki talebe göre değişiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN