Yenimahalle’de kreş öğrencilerine diş taraması

Yenimahalle’de kreş öğrencilerine diş taraması

Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde eğitim gören çocukları, diş taramasından geçirdi.


Uygulama kapsamında Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, belediyeye ait kreşlerde eğitim gören binlerce çocuğun ağız ve diş taramaları yapıldı.

MİNİKLERİN DİŞ VE AĞIZ SAĞLIKLARI KONTROL ALTINDA

Taramalarda kurum doktorları Dt. Eylem Yeşilçimen Avşar ve Dt. Rabia Ataman, miniklerin diş ve ağız sağlıklarını kontrol etti.

3-008.jpg

Çocuklara dişlerini nasıl fırçalayacakları hakkında da uygulamalı olarak bilgi veren doktorlar, çocuklara diş ve ağız bakımı bilincini kazandırmak için, diş takvimi, diş fırçası ve diş macunu da hediye etti.

“RUTİN SAĞLIK KONTROLLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

33.jpg

Diş sağlığı için bazı alışkanlıkların çocukluktan itibaren edinilmesi gerektiğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çocuklarımızın sağlığı için rutin sağlık kontrollerimize devam edeceğiz. Burada ailelere de büyük görev düşüyor. Diş sağlığı için bazı hijyen alışkanlıklarının çocukluktan itibaren edinilmesi gerekir. Bunu sağlamanın en kolay yolu ise bu diş fırçalamaya çocukluk döneminde başlamaktır. Çocuklarda görülen diş çürükleri, hem aile hem de çocuk için sıkıntı verici bir durumdur. Bunu önlemenin yolu ise diş sağlığını korumak için gereken önlemlerin alınmasıdır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN