Zamda yüzü gülmeyen emekliye o belediyeden destek! Başkan açıkladı: Her ay düzenli olarak hesaplarına yatacak

Zamda yüzü gülmeyen emekliye o belediyeden destek! Başkan açıkladı: Her ay düzenli olarak hesaplarına yatacak

En düşük emekli maaşının 10.000 TL olarak belirlenmesi tüm emeklileri hayal kırıklığına uğratmıştı. Zamla yüzü gülmeyen emekliye o belediyeden destek geldi. Müjdeyi ise başkan açıkladı. İşte detaylar…

İzmir Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, emekliler için kolları sıvadı. Belediye, maaşında kesinti olan ve aylık geliri 10.000 TL’nin altında kalan emeklilere her ay düzenli olarak destek ödemesi yapacak.

EMEKLİ EFESLİM KART UYGULAMASI BAŞLIYOR

Dar gelirli emeklileri ekonomik olarak rahatlatmayı amaçlayan, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma kültürünü yaygınlaştıran Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, emeklinin yüzünü güldür. Başkan Sengel’in girişimleriyle Efes Selçuk Belediyesi; gün geçtikçe artan ekonomik kriz, yoksulluk ve düşen alım gücü karşısında kentteki 10.000 TL’nin altında maaş alan emeklilere “Emekli Efeslim Kart” uygulamasıyla 1.000 TL destek sağlayacak.

Destekten faydalanmak isteyenler 26 Ocak 2024’e kadar Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecek. Başvuru şartları arasında; kişinin üzerine kayıtlı taşınmazı olmaması ve hanede geliri olan ikinci bir kişinin bulunmaması yer alıyor.

efes-selcuk-belediyesinden-emekliye-1000-tl-destek-1.jpg

“DAYANIŞMAYI EMEKLİLERİMİZLE BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Ekonomik şartlara bağlı olarak emeklilerin zorlaşan yaşam şartlarına değinen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Alım gücünün gittikçe düştüğü bir dönemden geçerken, emekli maaşıının en az 10 bin TL olması gerçekten hepimizi derinden üzüyor. Elektrik faturası, doğal gaz, gıdaya erişim ve aynı zamanda da yaşam koşullarının gerçekleşebilmesi için 10 bin TL’ye mahkûm edilmiş olan emeklilere bir nebze yardımımız olsun istedik. Efes Selçuk Belediyesi en başından itibaren sosyal belediyecilik noktasında bütün her şeyi dayanışma ağı ile birlikte gerçekleştirmeyi kendine amaç edinmiştir. İşte bu yüzden 10 bin TL’ye mahkûm olan emeklilerimizin evde tek gelirlerinin emekli maaşı olması durumunda onlara Emekli Efeslim Kart adı altında 1000 TL’lik destek vererek her ay bir nebze de olsa kendi noktalarında o dayanışmayı büyütmek istiyoruz. Emekli Efeslim Kart ile emekli olan vatandaşlarımıza 1000’er liralık ek destek paketini Efes Selçuk sosyal belediyecilik anlamında yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN