Şekip Mosturoğlu'dan Fikret Orman'a cevap

Şekip Mosturoğlu'dan Fikret Orman'a cevap

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fikret Orman'ın Leipzig maçı sonrası açıklamalarına sert yanıt verdi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a cevap verdi. Orman'ın "Efendi Beşiktaş" söylemine atıfta bulunan Mosturoğlu, derbiyle ilgili hakem tartışmalarına da değindi.

İşte Mosturoğlu'nun açıkalamarı:

Biz futbolcuların, teknik adamların konuşmasını istiyoruz. Uzun yıllardır buna dikkat ediyoruz. Fenerbahçe derbie bileğinin hakkıyla kazandı. O maçı hak ettik. Fikret Orman 'Efendi' kelimesini sıfat olarak kullanıyorsa bunu kullanmasın. Efendi insanı toplum söyler. Eğer isim olarak bu kelimeyi kullanıyorsa, Fenerbahçe buna izin vermez.

"FİKRET ORMAN HASAN ÇETİNKAYA'YI GÖRMEDİ HERHALDE"

Beşiktaş eğer derbiye Pepe, Medel ve Oğuzhan ile futbol oynamaya çıksaydı ortam yine gerilmezdi. Futbolda dün yoktur, bugün vardır. Fikret Orman geçen sene Hasan Çetinkaya'nın kafasının yarıldığını görmedi herhalde.

"ŞENOL GÜNEŞ'İN ATILMASI NASIL YANLIŞ?"

Şenol Güneş'in futbolcumuzun boğazını sıktığını, Leipzig maçında toplu halde küfürler edildiğini de görmedi mi? Şenol Güneş'in tribüne gönderilmesi nasıl bir haksızlıktı? Kırmızı kartlar nasıl doğru değildi anlamadım.

Mosturoğlu, "Biz futbolun kendi dinamikleri içinde yürümesini ve futbolcuların teknik direktörlerin konuşmasını istiyoruz. Futbolun adaleti içinde Fenerbahçe’nin galip gelmesi gerekiyordu ve adalet yerini buldu. Türkçe’yi ben de iyi kullanan bir insanım. Efendi kelimesinin anlamı sıfat olarak, görgülü kibar ve narin anlamına geliyor. Fikret Orman sıfat olarak kullanıyorsa kendisi değil bunu halkın kullanması lazım onun için. İsim şeklinde kullanıyorsa, buyruğu yürüyen sözü geçen kimse anlamında. Fenerbahçe olduğu sürece buna müsaade etmez. Leipzig maçı sonrası, “Futbol oynamaya gelen iyi niyetli oyunculardan oluşan bir maç oynandı. İyi niyet olunca futbol kalitesi yükseliyor, o yüzden keyifli bir akşam oldu”. Bu sözlerine katılıyorum. Derbi akşamı da Pepe, Medel, Quaresma, Oğuzhan da iyi niyetle sahaya çıksaydı futbol adına iyi sonuçlar çıkabilirdi” dedi.

Fikret Orman'ın "Dünyanın en iyi Müslüman takımı biziz" açıklaması sorulan Mosturoğlu, "Bu sözüne diyecek laf bulamıyorum. Türkiye çok büyük bir türbülanstan geçti. bu türbülans sırasında ülkenin bağımsızlığı, bütünlüğü tehlikeye düştü. Biz oralarda hep devletimizin yanında milletimizin emrindeyiz, Artatürk ilke ve inkılaplarının peşindeyiz ve her konuşmamızda FETÖ'yü lanetledik. Ben Fikret Orman'dan da bu konularda ortak bir dilde buluşmayı bekliyorum. bu konularada fikirlerini sunmasını bekliyorum. Bütün kulüp ve camiaları rencide edecek şekilde ortak değerler üzerinden en benim diye konuşmaya başkıyor ki ben sorunlu olduğu düşünüyorum" dedi.

"MAHMUT USLU BUGÜN BÖYLE KONUŞMAZDI"

Mahmut ağabey bugün olsa o şekilde konuşmazdı, eminim. Düşüncelerini biliyorum. Fakat bu takımdan ayrılan bir futbolcunun yeni takımına şirin görünmek için açıklamalar yapması doğru değil. Mahmut Uslu'nun da böyle düşündüğünü biliyorum. Seçtiği dil yanlıştır ama duyguları böyle.

"FİKRET ORMAN BANA OY VERDİ"

Fikret Orman eğer bu kadar şikayetçiyse gelsin bu TFF'yi değiştirelim. Eğer samimiyse gelsin. Kulüpler Birliği'nde Fikret Orman, benim başkan yardımcılığım için oy verdi. Ama bugün tepki gösteriyor. Anlayamıyorum.

"EN BÜYÜK ŞEREFSİZLİKTİR..."

Eğer maçtan önce seremonide o çocuklara biz 8 işareti yaptırmışsak bu en büyük şerefsizliktir. Yüz yüze bakacaksak açıklamalarındaki o kısmı düzeltmesi gerekir. Bu iftiradır. Fikret Orman bu konuyu düzeltmeli. Eğer aramızdan 1 kişi o çocuklara bu hareketi yaptırmışsa topluca istifa ederiz.

"ATATÜRK DİYOR Kİ..."

"Atatürk diyor ki: "Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin."

"VİDEO HAKEM UYGULAMASI OLSAYDI..."

"Video Hakem uygulaması olsaydı Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı bu kadar olmazdı. 2 senedir hakemlerden en çok canı yanan takım biziz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN