Fener’in ışığı söndü

Fener’in ışığı söndü

Beşiktaş galibiyeti ile Akhisar deplasmanına moralli giden Fenerbahçe, Manisa’da oynanan maçta büyük bir şok yaşadı. Okan Buruk’un öğrencileri, Onur’un golü ile 3 puana uzanıp evinde 4’te 4 yaptı. Alper ve Skrtel’in kızardığı maçı 9 kişi bitiren Aykut Kocaman’ın takımı ise iyi bir görüntü vermedi.

Derbide Beşiktaş’ı yenerek taraftarına mutlu bir hafta yaşatan Fenerbahçe, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda konuk olduğu Teleset Mobilya Akhisar’a diş geçiremedi: 1-0. İlk tehlikeli atak Kanarya’dan geldi. 3’te Janssen’in pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Giuliano şutunu attı, meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 27’de Ömer’in soldan ortasında Henrique topa dokunamadı.

Durağan geçen ilk yarı golsüz eşitlikle son buldu. İkinci 45 dakikada iki takım da tempoyu yükseltti. 56’da Mehmet Ekici sağ çaprazda ceza sahasının hemen dışından kaleyi yokladı. Kaleci Lukac topu uzaklaştırdı. 59’da Serginho’nun sağdan ortasında Onur kafayı vurdu, top üstten auta gitti. Bir dakika sonra orta alandan topla hareketlenen Soner, sağdan içeri sokulan Onur’a aktardı. Bu oyuncunun sağ çaprazdan şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

DEPLASMANDA 11 MAÇ SONRA

67’de orta alanda kaptığı topla kaleye sokulan Serginho, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncu şutunu da attı, Kameni’den dönen topu savunma uzaklaştırdı. 82’de rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrası Alper direkt kırmızı kart gördü, Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 86’da topa elle müdahale gerekçesiyle ikinci sarı kartı gören Skrtel de ihraç edince sahadaki Fenerbahçeli sayısı 9’a indi. 88’de soldan yapılan ortada Olcan kafayla Serginho’ya aktardı, sambacı yakın mesafeden yine kafayla topu dışarı gönderdi.

90+5’te Lopes’in ceza alanı dışından nefis şutunda Kameni’yi geçen top az farkla üstten auta gitti. Mücadeleyi Akhisar 1-0 kazandı. Evinde 4’te 4 yapan Yeşil-Siyahlı ekip, sıralamada Fenerbahçe’nin üzerine çıktı. Geçen hafta evindeki ilk zaferini elde eden Sarı-Lacivertli takım ise deplasmanda 11 maç sonra ilk mağlubiyetini yaşadı. 

PROPAGANDA İŞE YARADI

Hakem Bülent Yıldırım’a yüklenen Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman, “Alper ne yaptı da atıldı? Beşiktaş Başkanı’nın propagandası işe yaradı. Hayırlı olsun” dedi. 

Teleset Mobilya Akhisarspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olan Fenerbahçe’nin teknik patronu Aykut Kocaman, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’a isyan etti... Tecrübeli çalıştırıcı, mücadelenin ardından beIN Sports mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın hafta içi yaptığı propaganda işe yaradı. Geçen sezon Quaresma’yı 3 kez atamayan hakem bu maça verildi. Alper, haksız bir kırmızı kart gördü. Ne yaptı da atıldı? Hamlesi topaydı” ifadelerini kullandı. Bülent Yıldırım’ın ilk dakikadan itibaren kötü niyetli bir yönetim gösterdiğini ileri süren Aykut Kocaman, şöyle devam etti: “Geçen haftaki kırmızı kartlara bir şey söylemedik. Neto için, İsmail için konuşabilirdik. Ama bunu yapmadık. Hakemleri mağlup edecek gücümüz yok. Bizi Beşiktaş’ı yendiğimize pişman ettiler. Hayırlı olsun."

FENERBAHÇE’DEN ÇOK SERT PFDK TEPKİSİ

Beşiktaş'ın hocası Şenol Güneş’in PFDK'dan aldığı bir maçlık ceza Fenerbahçe cephesinden çok sert tepki gördü. Güneş’e uygulanan cezayı yetersiz bulan Sarı-Lacivertliler, TFF ve MHK’yı göreve çağırdı. 

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinin ardından PFDK’nın verdiği cezalar hakkında resmi sitesinden bir açıklama yayımladı. Raporların da paylaşıldığı açıklamada, “Bizim içimize sinmeyen bu durumu şiddetle kınıyor, TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu’nu, MHK Başkanı ve MHK üyelerini ‘Türk hakemlerini’ aşağılamaya zemin hazırlayan bu karara karşı harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: “Söylenen sözlere nispetle verilen cezaların oransallık ilkesine ve hakkaniyete uygun olmadığı tartışmasız bir gerçektir. Ancak bunun da ötesinde kantarı kaçan terazinin en açık örneği PFDK’nın bu kararları ile somut bir biçimde ortaya çıkmıştır. TFF’nin yetkili disiplin organı tarafından verilen TFF Hukuk Müfettişleri tarafından da Tahkim’e götürülmeyeceği için kesinleşecek bu kararlar, hakemlere küfür ve hakaret etmenin önünü açan, hakeme karşı edilen küfür ve hakaretleri normalleştiren emsal karar mahiyetinde olacaktır. Bu emsal kararlardan çıkardığımız sonuç, TFF bağlılarından herhangi bir kimsenin bundan sonra Sayın Şenol Güneş ve Sayın Şafak Mahmutyazıcıoğlu tarafından müsabaka hakemine yönelik söylenen sözlerin benzerini müsabaka hakemlerine söylemeleri halinde alacakları cezanın en çok bunların aldığı ceza kadar olacağıdır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN