Şevket Çoruh (Mesut), Arka Sokaklar'dan ayrıldı mı? Şirketten açıklama geldi

Şevket Çoruh (Mesut), Arka Sokaklar'dan ayrıldı mı? Şirketten açıklama geldi

Kanal D’nin en uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar'dan ayrıldığı ileri sürülen Şevket Çoruh’la ilgili yapım şirketinden son dakika açıklaması yapıldı. Erler Film, sosyal medyada dolaşan, ‘Şevket Çoruh (Mesut) Arka Sokaklar’dan ayrıldı’ iddialarını yanıtladı

Arka Sokaklar’da ‘Mesut Komiser’ karakterine hayat veren Şevket Çoruh’un diziden ayrıldığı iddialarına değinen Erler Film, 16 senedir başarılı bir şekilde devam eden dizinin çekimlerinin devam ettiğini belirtti. Setlerde eşine zor rastlanan bir ekip anlayışından dolayı Arka Sokaklar’ın uzun süredir devam etme başarısı gösterdiği vurgulanan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

ŞEVKET ÇORUH (MESUT) ARKA SOKAKLAR’DAN AYRILDI MI?

‘Arka Sokaklar’da sürpriz gelişme!' üst başlığıyla başlayan ve Mesut Komiser karakterine büyük başarıyla hayat veren Şevket Çoruh'un Arka Sokaklar’dan ayrıldığı haberinin doğru olmadığını kaydetti.

16 senedir başarılı bir şekilde devam eden Arka Sokaklar’ın yeni sezonda da aynı ilgiyi görmesine karşın bu tür yalan haberlerin çıkıyor olmasını manidar olarak niteleyen Erler Film, setlerde eşine zor rastlanan bir ekip anlayışının, sanatçı sorumluluğunun ve Türker İnanoğlu’nun etkisi nedeniyle Arka Sokaklar’ın seneler boyunca devam ettiğini vurguladı.

DİZİNİN ÇEKİMLERİ DEVAM EDİYOR

Arka Sokaklar'ın çekimleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri sınırları kapsamında devam ettiği kaydedilen açıklamada, ekipteki tüm oyuncular gibi Şevket Çoruh’un da kamera karşısına çekim takvimine göre geçtiği aktarıldı.

sevket-coruh-mesut-arka-sokaklardan-ayrildi-mi-sirketten-aciklama-geldii.jpgsevket-coruh-mesut-arka-sokaklardan-ayrildi-mi-sirketten-aciklama-geldii.jpg

ŞEVKET ÇORUH KİMDİR?

30 Haziran 1973’te İstanbul’da, terzi bir anne ile şoför bir babanın tek çocuğu olarak doğan Şevket Çoruh’un babası Selami bey Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş şoförlüğü yapıyordu. 14 yaşından 24 yaşına dek Maltepe’de yaşayan ve aslen Artvinli olan Şevket Çoruh’un ailesi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Ardanuç’un Anaçlı köyünden İstanbul’a göç etmiş ve 1973’te istimlak edilerek bugün Ömerli Barajı suları altında kalmış olan Muratlı köyüne yeleşmişti.

İlk ve orta öğrenimini Üsküdar’da Taşmektep İlkokulu’nda, lise eğitimini de Kartal Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Şevket Çoruh, lisenin ardından girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı.

Günay Karacaoğlu ile evlenen ve daha sonra boşanan Şevket Çoruh, ve bunu da ‘Birbirimize artık aşık değiliz.’ şeklinde açıklamıştı.

3 Nisan 2017’de 21 senelik maddi birikimleri olan 7 klasik arabasını ve 3 evini satarak ve de bankadan 7 milyon Türk lirası kredi alarak İstanbul Kadıköy'de Baba Sahne ismini verdiği tiyatroyu açan Şevket Çoruh’a açılışta Müjdat Gezen kendisinde yer alan İsmail Dümbüllü'nün fesini devretti.

1989’dan bu yana birçok tiyatro oyunlarında rol alan Şevket Çoruh, bu sanat merkezinden mezun olduktan sonra ismini bir İnternet firmasının reklamında oynadığı ‘Kokoreççi’ tiplemesiyle duyurdu.

2006’dan beri Arka Sokaklar’da oynayan Şevket Çoruh, burada Mesut karakteriyle milyonların sevgilisi oldu.

Şevket Çoruh, Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) ismindeki tiyatro oyununun Türkiye'de sahnelendiği ikinci sezonunda 23 Ekim 2010 itibarıyla oynadı.

ŞEVKET ÇORUH’UN OYNADIĞI FİMLER

2008 Usta
2004 Eğreti Gelin (Hasan)
2004 Anlat İstanbul (Recep)
2003 İnşaat (Sudi)

Oynadığı Bazı Dizi Filmler
Arka Sokaklar Mesut 2006
Gönül Kudret 2006
Savcının Karısı Ünal 2005
Canın Sağolsun Tayfun 2005
Sultan Makamı Sultan 2003
Azad Zübeyir 2002
Yılan Hikayesi Yaşar 1999
Affet Bizi Hocam Bekir 1998
Köşe Kapmaca 1996
Sevda Kondu Rıza 1996
Çiçek Taksi Çamur Şevket 1995

Oynadığı Bazı Televizyon Filmleri
Kayıp Aşklar Kemal 2004
Bir Aşk Hikayesi Musa 2004
Gülizar Pirasan 2004

ÖDÜLLERİ

25. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2003 › En İyi Erkek Oyuncu İnşaat
23. İstanbul Film Festivali, 2004 › En İyi Erkek Oyuncu İnşaat
11. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri, 2004 › En İyi Erkek Oyuncu İnşaat

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN