Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Şehirler arası yolculuk yasağı ne zaman kalkıyor?

Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Şehirler arası yolculuk yasağı ne zaman kalkıyor?

Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek? Yollar ne zaman açılacak? sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik. Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığının yayılmasını durdurmak için birçok şehre ulaşım kısıtlanmıştı. Salgın tehlikesinin azalmasıyla kademeli olarak bazı şehirlerin giriş-çıkış yasakları kaldırılmaya başlanmıştı. Yasağın uygulanmaya devam ettiği şehirlerin de ulaşıma açılacağı tarih belli oldu. İşte şehirler arası yolculuk yasağının kalkacağı tarih...

'Seyahat yasağı ne zaman bitiyor?', 'Şehirlerarası yolculuk yasağı ne zaman kalkacak?', 'Büyükşehir yolları ne zaman açılacak?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı'nın corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı kısıtlamalarının kaldırılması programı ortaya çıktı. Salgın riskinin yüksek olduğu bazı şehirlere uygulanan kara, hava ve deniz yolu ulaşımı yasağının kalkacağı tarih de belli oldu. Peki, 'şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek?' Detayları KARAR.com okurları için hazırladık...

SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, 24 il için seyahat yasağının uzatıldığını, diğer 57 il içinse seyahat yasağının kaldırıldığını açıklamıştı.

24 şehre kara, hava ve deniz yoluyla giriş ve çıkış yasağı uygulanan, 13 şehir için daha seyahat yasağının tamamen sona ereceği tarih belli oldu. Cumhurbaşkanlığı'nın koronavirüsle mücadele kapsamında hazırladığı normalleşme takvimine KARAR ulaştı.

Buna göre, seyahat yasağı devam eden 24 il içerisinde yer alan Kayseri, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzurum, Van, Diyarbakır, Ordu ve Trabzon'a seyahat yasağı 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü kaldırılacak. Kalan 11 ilin seyahat yasağının ne zaman kaldırılacağına ilişki karar daha sonra verilecek.

İŞTE TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş-çıkışlar izne bağlandı. Bu şehirlere gitmek veya bu şehirlerden çıkmak isteyen vatandaşların e-Devlet'ten başvuru yaparak 'seyahat izin belgesi' almaları gerekiyor. 81 ilde geçerli seyahat izni belgesi almak için BURAYA tıklayın.

SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDEN 24 İLİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN