SGK kimlere karşılıksız yardım yapacak, başvuru şartları neler?

SGK kimlere karşılıksız yardım yapacak, başvuru şartları neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koronavirüs (covid-19) dolayısıyla işini kaybeden, geçim sıkıntısı çeken, maddi geliri olmayan vatandaşlara, karşılıksız maddi yardımda bulunuyor. İlçenizde Kaymakamlığa giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Her ilçe Kaymakamlığında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunan, maddi geliri olmayan vatandaşlara 500 TL ile 900 TL arasında para yardımında bulunuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, 65 yaş ve üstündeki, herhangi bir garantisi olmayan vatandaşlara da 771 TL veriliyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA KARŞILIKSIZ PARA YARDIMI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile işsizlere, ihtiyacı olan vatandaşlara bir çok alanda karşılıksız yardımda bulunuyor. Yaşanılan corona virüsü (kovid-19) salgın hastalığından dolayı zor durumda kalan vatandaşlara yönelik çeşitli yardımlar düzenleniyor.

Gelir güvencesi olmayan ailelere 500 TL ile 800 TL arasında destek veriliyor. Eğer anaokuluna giden çocuk var ise 500 TL, ilkokula giden çocuk var ise 750 TL, liseye giden çocuk var ise 800 TL, üniversiteye giren çocuk var ise 900 TL para yardımı yapılıyor.

KARŞILIKSIZ YARDIMLARDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Eğer oturduğunuz evde hasar var ise SGK'dan ev onarım desteği alabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yürütülen bu destekle 25 bin TL'ye kadar olanak sağlanıyor.

SGK'nın vermiş olduğu desteklerden bir diğeri de işsiz vatandaşlara yapılan yardım. Çocuk, emeklilik, sosyal destek, gıda, mali, engelli desteği ve evde bakım gibi çeşitli konularda destek vermektedir.

KARŞILIKSIZ YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yardımları için başvurunuzu ikamet ettiğiniz ilçenizdeki Kaymakamlık aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Kaymakamlıkların içerisinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bizzat giderek form doldurmalısınız.

65 yaşında olan ve herhangi bir garantisi olmayan vatandaşlar 771 TL destek verilmektedir. Bu süreçte 65 yaşında olan kişinin herhangi bir gelirinin olmaması gerekiyor. Kira desteği, yakacak desteği, aile yardım paketleri ve ev tamir desteği vermektedir.

Maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlar, Kaymakamlık aracılığıyla başvuruda bulunabilir.

SGK KARŞILIKSIZ YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* SGK'ya bağlı (sigortalı) olmamak
* TC vatandaşı olmak
* Sağlık sigortasının olmaması
* Sosyal hizmetler kapsamında harçlık elde edilmemesi

E-DEVLET SOSYAL YARDIM SORGULAMA EKRANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN