SGK'dan özel genelge: Koronavirüs iş kazası sayılmayacak

SGK'dan özel genelge: Koronavirüs iş kazası sayılmayacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (corona virüsü) salgını sürecinde iş dünyasının merak ettiği, hukukçular arasında görüş ayrılığına sebep olan 'Koronavirüs iş kazası mı?' konusuna Sosyal Güvenlik Kurumu yayınladığı genelge ile noktayı koydu.

Daha önce benzer bir salgın hastalığa yakalanan çalışanların bu süreçleri iş kazası statüsüne sokan uygulamayı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı özel bir genelge yayınlayarak yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) iş kazası statüsünden çıkardı.

SGK Başkanlığı’nın 7 Mayıs 2020 tarih ve 2020/12 sayılı Genelgesinde, “Kovid-19 virüsünün bulaşıcı bir hastalık olduğu dikkate alındığında, söz konusu salgına maruz kalan ve sağlık hizmeti sunucularına müracaat eden sigortalılara hastalık kapsamında provizyon alınması gerekmektedir” denildi.

NİSAN AYINDA EN AZ 103 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan İşçi Sağlığı ve İş Cinayetleri (İSİG) Meclisi’nin ulusal ve yerel medyadan, sendikalardan, iş yeri hekimlerinden, iş güvenliği uzmanlarından, meslek odalarından ve işçilerin çalışma arkadaşlarından derlediği bilgilere dayanarak hazırladığı Nisan 2020 İş Cinayetleri Raporu'na göre, en az 103 işçi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN