Son dakika! 12 futbol kulübü 'Avrupa Süper Ligi' için anlaşmaya vardı

Son dakika! 12 futbol kulübü 'Avrupa Süper Ligi' için anlaşmaya vardı

Son dakika haberi... İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 futbol kulübü, 'Avrupa Süper Ligi' için 'prensipte anlaştı'

Avrupa'da 6'sı İngiltere'den olmak üzere 12 kulüp, Avrupa Süper Ligi'ni kurmak için 'prensipte anlaştıklarını' ilan etti. 

İspanya ve İtalya'dan 3'er takımın yer aldığı toplan 12 kulübün bazılarının Avrupa Süper Ligi'nin kurucu üyesi olarak kaydedildiği, bazılarının ise Lige dahil olmaya ilgi duyduklarını bildirdikleri bildirildi. 

Avrupa Süper Ligi'nde İngiltere'den Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool ve Tottenham; İtalya'dan Inter, Milan ve Juventus, İspanya'dan da Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid'in yer aldığı belirtildi. 

Söz konusu 12 kulübe, 3 diğer takımın daha katılabileceği iddia edildi. 

Avrupa Süper Ligi'nin resmi olarak kurulması durumunda UEFA, bu 12 takımı 2023/24 sezonundan itibaren tüm organizasyonlarından men edecek. 

UEFA’DAN AÇIKLAMA: TAKIMLAR HİÇBİR RESMİ MAÇA ÇIKAMAYACAK

UEFA, Avrupa Süper Ligi'ne karşı resmi sitesinden bir açıklama yayınladı ve organizasyonun oluşturulması halinde takımların hem liglerinde hem Avrupa'da hem de dünyada hiçbir resmi maça çıkamayacağını, ayrıca futbolcuların da milli takımlarında oynayamayacağını duyurdu. 

UEFA'nın yaptığı açıklama şöyle; 

"UEFA; Premier Lig, La Liga ve Serie A'dan bazı takımların Avrupa Süper Ligi'ni kuracağını öğrenmiş bulunmakta. Eğer bu gerçekleşirse, organizasyonu durdurmak için Serie A, Premier Lig ve La Liga yönetimiyle birlikte, tüm UEFA dernekleri ve FIFA'yla ortak hareket edeceğiz. Bu alaycı proje, toplumun dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde birkaç kulübün çıkarına dayanmaktan öteye gitmiyor.

Ligin kurulmasını önlemek için hem hukuki hem de sportif olarak alacağımız tüm önlemleri değerlendireceğiz. Futbol, tereddütsüz maçlara ve sportif liyakate dayanır. Daha önce FIFA ve 6 kıtanın federasyonuyla ortak olarak duyurduğumuz karara göre; Avrupa Süper Ligi kurulması halinde, organizasyonda yer alan takımlar yerel ligleriyle beraber, Avrupa ve dünyada hiçbir resmi müsabakada yer alamayacak ve futbolcuları milli takım forması giyemeyecek.

Avrupa Süper Ligi'ne katılmayı reddeden Almanya ve Fransa kulüplerine teşekkür ediyoruz. Tüm futbolseverleri, taraftarları ve politikacıları, böyle bir projeye karşı bizimle mücadele etmeye davet ediyoruz." 

KULÜPLER BİRLİĞİ’NDEN ‘KARŞIYIZ’ AÇIKLAMASI 

Kulüpler Birliği Vakfı, kurulması planlanan "Avrupa Süper Ligi"nin Avrupa futbolunun birliğine darbe vuracağını savunarak, UEFA'ya destek verdi. 

Vakfın Twitter hesabından İngilizce yapılan açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı, son dönemde gelişen olaylar hakkında derin endişe duymaktadır. Sözde 'Avrupa Süper Ligi', Avrupa futbolunun bütünlüğüne düzeltilemez bir darbe vuracaktır.

Futbol ailesinin tüm paydaşları için dayanışma ve iş birliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir zamanda, bazı kulüplerin kendi çıkarlarını Avrupa futbolunun ortak çıkarının önüne koyan ayrılık planlarını şiddetle kınıyoruz.

Türk Kulüpler Birliği Vakfı, kıtanın sportif değerini yaşatmak için UEFA'nın yanında yer almakta ve bütün paydaşları futbolun kalbini ve ruhunu yerle bir edecek bu talihsiz fikre karşı Avrupa futbolunu savunmaya çağırmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin kurulması için çaba sarf ettiği "Avrupa Süper Ligi" projesine, UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak karşı çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN