UEFA Başkanı Aleksander Ceferin: Galatasaray'a ihtiyacımız var

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin: Galatasaray'a ihtiyacımız var

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi'nin kurulduğunu açıklayan 12 kulübe sert sözlerle yüklenirken, Galatasaray takımına ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Aleksander Ceferin, 12 kulüp tarafından kurulan Avrupa Süper Ligi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 12 kulübün büyük bir hata yaptıklarını belirten Ceferin, "Birkaç egoist, harika bir spor olan futbolu öldürmek için ellerinden geleni yapıyor." ifadelerini kullandı. Öte yandan UEFA Başkanı, Galatasaray'a ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

'FUTBOLA SAYGI DUYUN'

Özellikle İngiliz kulüplerine gözdağı veren Ceferin, "Bir an önce kendilerine gelmeliler. Futbola olan sevginizi unutmayın. Sahiplerinin futbolu sevdiğini düşünmüyorum gerçi. Kulüpleriyle sevinen, kulüpleriyle üzülen insanlara saygı duyun. Futbola saygı duyun." dedi.

"KENDİLERİNDEN BAŞKA KİMSEYİ DÜŞÜNMÜYORLAR"

Futbolu öldürmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden UEFA Başkanı, "Birkaç egoist, harika bir spor olan futbolu öldürmek için ellerinden geleni yapıyor. Neden? Daha fazla para istiyorlar, daha çok zengin olmak istiyorlar ve kendilerinden başka hiç kimseyi düşünmüyorlar." sözlerini sarf etti.

"HALA ZAMANINIZ VAR"

12 kulübe resmen çağrı yapan Ceferin, "Zengin, yenilmez, dokunulmaz olduğunu düşünen kulüpler nereden geldiklerini hatırlasınlar! UEFA olmasaydı, nerede ve nasıl olacağınızı çok iyi biliyorsunuz. Beyler büyük bir hata yaptınız ve Fikrinizi değiştirmek için hala zamanınız var." dedi.

UEFA'NIN GALATASARAY'A İHTİYACI VAR!

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'den Galatasaray sözleri de geldi. Ceferin, "UEFA organizasyonlarının Atalanta, Celtic, Rangers, Dinamo Zagreb ve Galatasaray'a ihtiyacı var. Herkesin bir şansı olduğunu bilmesi gerekiyor. Hayalleri canlı tutmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ceferin, Finansal Fair Play'i kesinlikle kaldırmayacaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

İngiltere'den önde gelen 6 kulübün de dahil olduğu 12 futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı. FIFA ve UEFA girişimi kınadı, bu ligde oynayan futbolcuların diğer liglerden men edilebilecekleri uyarısında bulundu. İngiltere'de taraftar dernekleri de karara tepki gösterdi.

Kurucu 12 takım İngiltere Premier Ligi'nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya Seria A'dan Milan, Inter Milan ve Juventus.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Avrupa Süper Ligi'nin (ESL) de başkanı oldu.

ESL maçlarının hafta arası oynanacağı, takımların ulusal liglerinde de oynamaya devam edecekleri, kurucu kulüplerin ön ödeme olarak yaklaşık 3,5 milyar euro (4,19 milyar dolar) alacakları açıklandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN