Avrupa Süper Ligi'ni kuran 12 kulüp ceza alacak mı? Ceferin açıkladı!

Avrupa Süper Ligi'ni kuran 12 kulüp ceza alacak mı? Ceferin açıkladı!

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Avrupa Süper Ligi'ni kuran 12 kulübün ceza alacağını duyurdu. Yaptırımlar üzerine çalışmaların sürdüğünü açıklayan Başkan Ceferin, "İngiliz kulüpleri erken çekildiği ve hata yaptıklarını kabul ettikleri için diğerleriyle aynı cezayı almayacak" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda 12 kulübün bir araya gelerek kurduğu Avrupa Süper Ligi'nin yalnızca iki gün sürdükten sonra dağılmasının ardından Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Alexander Ceferin, İngiliz basınından Daily Mail'e özel açıklamalarda bulundu. Ceferin, ''Avrupa Süper Ligi'ni kuran 12 kulübe farklı seviyelerde ceza vereceğiz'' dedi.

''FARKLI SEVİYELERDE CEZA VERECEĞİZ''

Bu kulüplerin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılımıyla ilgili konuşan Ceferin, ceza alıp almayacaklarıyla ilgili şunları kaydetti:

''Avrupa Süper Ligi'ni kuran 12 kulübe farklı seviyelerde ceza vereceğiz. Barcelona, Real Madrid ve Juventus gibi hala ligin mevcudiyetini savunan kulüpler, hata yaptıklarını söyleyen ve birlikten erken ayrılan İngiliz ekiplerinden daha ağır bir yaptırımla karşı karşıya kalacaklar. Her kulüp yaptığı hatanın sonuçlarına katlanmak zorunda. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Yaptıkları doğru değildi ve önümüzdeki günlerde neler yapacağımızı göreceğiz. İngiliz kulüpleriyle diğer kulüpler arasında bence net bir fark var. Hata yaptığı beyan etmek de büyüklüktür. Ama herkes sorumluluğunu bilecek.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN