ABD, Yemen’e yönelik saldırılardan desteğini çekiyor

ABD, Yemen’e yönelik saldırılardan desteğini çekiyor

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği sona erdirdiğini ve ilgili silah satışlarını durdurduğunu açıkladı.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Başkan Joe Biden’ın Arap yarımadasının en yoksul ülkesi Yemen’e yönelik beş yıldır devam eden saldırılardan ABD desteğinin sona erdirileceğini duyuracağını açıklamıştı.

Başkan olduktan sonraki ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Dışişleri Bakanlığı'nda açıklama yapan Biden, Yemen'deki durumu öncelediklerini vurgulayarak, ülkesinin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği sona erdirdiğini ve ilgili silah satışlarını durdurduğunu ifade etti.

NE YAŞANMIŞTI?  

2015’te Suudi Arabistan, Yemen’deki toprakları kontrolüne geçiren ve Suudi Arabistan’a füze fırlatan Husilere karşı koymak için saldırılara başlamıştı. O zamandan beri Suudi Arabistan’ın yönettiği hava harekatlarında çok fazla sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Obama yönetimi sırasında başlayan Suudi Arabistan saldırılarına ABD, yeşil ışık yakmıştı. Zamanında saldırıya olumlu bakan ancak, bu karardan pişman olduğunu dile getiren bazı ABD yetkilileri, Biden yönetiminde saldırılara olan ABD desteğinin çekilmesini ve Yemen’deki çok partili çatışmayı sona erdirmek için harekete geçecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN