Son dakika! Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanlığı'ndan istifa kararı aldı

Son dakika! Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanlığı'ndan istifa kararı aldı

Son dakika haberi... 'Kobani eylemleri' soruşturmasında beş gün önce gözaltına alınan HDP’li Kars Belediyesi Eş Genel Başkanı Ayhan Bilgen, belediye başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2014 yılındaki 'Kobani eylemleri'ne dair başlattığı soruşturma kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınan HDP'li Kars Belediyesi Eş Genel Başkanı Ayhan Bilgen, belediye başkanlığı görevinden istifa etme kararı aldı.

'BİR ŞEHRİN İRADESİ İLE OYNANMASINA İZİN VERMEM'

Kararı, ifadeye gitmeden önce Twitter hesabından duyuran Ayhan Bilgen, "Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim" sözlerini kaydetti.

Meclis'teki 5 partinin uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabileceğini belirten Bilgen'in açıklaması şu şekilde:

"Ben demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim. Türkiye’nin koşulları da oyun oynanacak bir ortama sahip değil. Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Kars, kendisini yönetecek liyakattadır. 1,5 yıldır oy birliği ile karar alma olgunluğu gösteren bir mecliste 5 parti uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabilir. Herkes seçimlerde şehri yönetmeye talip olduğuna göre şimdi kimse sorumluluktan kaçmamalıdır. Bu bir mevzinin terkedilmesi değil, seçim kampanyasında söylediğimiz gibi ortak yönetimle demokrasi sınavının verilmesidir. Tutuklanırsam 3. kitabımı yazmak, tutuklanmazsam kooperatif çalışmalarına katkı sunmak, Belediye Başkanlığından daha az önemli değildir. Bu süreçte bize oy veren vermeyen tüm hemşerilerime, başta saha personeli olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma TEŞEKKÜR ederim. Kars’ta bir kadın Belediye Başkanı ile yola devam edilirse, sadece siyasal değil, toplumsal bir eşik aşılmış olur. Hiçbir şey eskisi gibi OLMAMALI!"

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'te düzenlenen 'Kobani eylemleri'ne ilişkin soruşturması kapsamında 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 7 ildeki operasyonlarda 20 kişi gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN