Son dakika! Bakan Koca: Aşıyı getiren uçak Pekin'den havalandı

Son dakika! Bakan Koca: Aşıyı getiren uçak Pekin'den havalandı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların ilk kısmını getiren uçağın Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandığını duyurdu.

Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının Pazar’ı Pazartesi’ne bağlayan gece Türkiye’de olacağını duyurmuştu.  

Daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Koca, Pekin’de hızlı artan vakalar nedeniyle sevkiyatın aksadığını ve aşının birkaç gün rötarlı geleceğini açıkladı.  

"ÇİN AŞISI YOLA ÇIKTI"

Twitter hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulunan Bakan Koca, aşının yola çıktığını duyurarak, şu ifadeleri kullandı: 

İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz. 

 

THY’DEN AŞI PAYLAŞIMI 

Türk Hava Yolları’na ait uçakla yola çıkan 3 milyon dozluk ilk partinin sabah saatlerinde Türkiye’ye ulaşması bekleniyor. Aşının gelmesine saatler kala, THY'den de konuya ilişkin paylaşım yapıldı. 

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çoğu zaman dağları, okyanusları bazen de böyle zor zamanları birlikte aşıyoruz. Bayrak taşıyıcı olarak ülkemize hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz. Güzel günlere uçuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

 

thy4.jpgthy.jpg

“GÜMRÜKTEKİ VAKALAR NEDENİYLE GECİKME YAŞANABİLİR” 

Bakan Koca aşının gecikmesine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti:  

Pekin’deki Kovid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen Kovid-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. 

Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

HAFTA BAŞINDA GELECEĞİNİ DUYURMUŞTU 

Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Koca, Çin aşısının Türk insanında yüzde 91,25 etkili olduğunu duyurarak, şunları söylemişti: 

Üreticilerin depolarında hazır olarak bizden gelecek habere göre bir aksilik olmazsa Pazarı Pazartesiye bağlayan gece yola çıkıyor. İnanıyorum ki bugün millet olarak bu darlık zamanından genişlik günlerine geçişimizin habercisi olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN