Son dakika! Beşiktaş 3 - 0 Galatasaray | MAÇ SONUCU

Son dakika! Beşiktaş 3 - 0 Galatasaray | MAÇ SONUCU

Derbi öncesi ligde son 8 haftada 14 puan yitiren Kara Kartal, Galatasaray’a patladı... Baştan sona üstün oynayıp, sayısız fırsattan yararlanamadığı maçta rakibine sadece 2 pozisyon veren Beşiktaş; Cenk, Tosic ve Negredo ile sonuca gitti, zirve ile puan farkını 3’e indirdi.

Beşiktaş 3 - 0 Galatasaray

Türkiye’nin gündemine oturan derbide Galatasaray’ı adeta sahadan silen Beşiktaş, 3 puanı hanesine yazdırdı, şampiyonluk hesapları yeniden yapılmaya başlandı: 3-0. İlk dakikada Babel’in  pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Cenk istediği gibi vuramadı, top Muslera’da kaldı. 17’de rakip yarı alanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta kalecinin ileri çıktığını gören Quaresma direkt kaleye gönderdi, Muslera son anda topa sahip oldu. 22’de Feghouli’nin sağ çaprazdan şutunda kayarak topa müdahale eden Gökhan, tehlikeye engel oldu. 31’de Rodrigues’in şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. 39’da Oğuzhan yerde kaldı, penaltı bekledi. Hakem ‘devam’ dedi. Topu önünde bulan Babel vurdu, meşin yuvarlak Ndiaye’den döndü. Aynı dakikada Atiba’nın şutunda top Muslera’da kaldı. 45’te Quaresma’nın şutunda Muslera gole izin vermedi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

Kara Kartal, ikinci 45 dakikaya golle başladı. 46’da Gökhan’ın sağdan ortasında Muslera’nın elinden kaçırdığı topu Cenk ağlara gönderdi: 1-0. 49’da Babel’in ceza alanı dışından sert şutunda top Muslera’da kaldı. 61’de Oğuzhan’ın karşı karşıya pozisyonda attığı sert şutta Muslera kalesinde devleşti. 63’te sağ çaprazda müsait durumda topla buluşan Gökhan vurdu, top yandan auta gitti. Aynı dakikada Oğuzhan ceza alanı içinden vurdu, Muslera gole izin vermedi. 70’te Babel’in sert şutunda savunmadan seken meşin yuvarlağı önünde bulan Tosic, farkı 2’ye çıkardı: 2-0. 78’de Cenk’in soldan ortasında Quaresma kafayı vurdu, top üstten auta gitti. 91’de şık bir çalımla iki rakibini birden ekarte eden Negredo, Muslera’yı da geçerek topu ağlara bıraktı: 3-0.

Ligde iki haftadır gol atamayan Beşiktaş, liderlik koltuğunda oturan ezeli rakibini farklı yenerek zirve ile puan farkını 3’e indirdi. Son 2 deplasmanında önce Trabzonspor’a 2-1, ardından Başakşehir’e 5-1 mağlup olan Cimbom, Kartal’a da 3-0 yenilmekten kurtulamadı.

17-12/02/8409358.jpg 

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR | CANLI ANLATIM

90' GOOOLLL!!! Beşiktaş, Alvaro Negredo ile skoru 3-0 yapıyor. Fernando Reges'in kaybettiği top sonrasında gelişen atakta Gary Medel'in pasında topla buluşan Alvaro Negredo, iki oyuncudan sıyrılıp kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Kaleci Fernando Muslera'yı da geçen Alvaro Negredo topu boş kaleye gönderiyor.
 
90' Maçın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.
 
88' Oyuncu Değişikliği Cenk Tosun Álvaro Negredo Sánchez
 
87' YİNE KAÇTI! Cenk'i ara pasıyla penaltı noktası üzerinde topu alan Medel kaleciyle karşı karşıya pozisyonda kötü bir vuruş yaptı, top yandan auta çıktı.
 
86' Savunmadan gönderilen uzun topla Quaresma sağ kanattan hareketlendi. Ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan sol ayağıyla şutunu çekti ancak top yan ağlarda kaldı.
 
85' Oyuncu Değişikliği Jason Denayer Martin Linnes
 
84' Galatasaray'da Linnes oyuna girmek için hazırlık yapıyor.
 
83' Kaleyi karşıdan gören tehlikeli bir noktadan kazanılan serbest Cenk Tosun kaleyi denedi, top üstten auta çıktı.
 
82' Beşiktaş'ta Atiba yerini Talisca'ya bıraktı.
 
80' Karşılaşmada son 10 dakikaya Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle giriliyor.
 
78' BİR KAFA! Beşiktaş yine etkili geldi. Sol kanattan Cenk'in ortasına ön direkte Quaresma müsait durumda kafayı vurdu, top az farkla üstten auta gitti.
 
76' Bu kez sağ kanattan yapılan ortaya gelişine vole vurmak isteyen Gomis, istediğini yapamadı. Top kaleci Fabri'de kaldı.
 
75' SERT ŞUT! Ceza sahası dışında topu alan Gomis önünü boşalttı ve yerden çok sert vurdu, Fabri köşeye giden topu iki hamlede güçlükle kontrol edebildi.
 
74' Savunmanın arkasına atılan topa sol kanattan Cenk Tosun hareketledi ancak onun için ofsayt bayrağı kalktı.
 
72' Beşiktaş savunmasından seken topu önünde bulan Sofiane Feghouli, topu sol ayağına alıp vuruyor ancak zayıf şutta kaleci Fabricio Agosto hata yapmıyor.
 
70' GOOOLLL!!! Beşiktaş, Dusko Tosic ile farkı ikiye çıkarıyor. Ceza sahası dışından Ryan Babel'in vuruşunda savunmada Mariano Filho'dan seken top Dusko Tosic'in önünde kalıyor. Kaleciyle karşı karşıya kalan Tosic'in vuruşunda top bir kez daha ağlarla buluşuyor.
 
69' Galatasaray takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Selçuk İnan oyuna giriyor, Younes Belhanda oyundan alınıyor.
 
68' Beşiktaş baskıyı inanılmaz artırdı. Galatasaray savunması oldukça zor anlar yaşıyor.
 
67' İNANILMAZ ANLAR! Beşiktaş aynı dakikada üst üste inanılmaz pozisyonları değerlendiremedi. Önce Quaresma karşı karşıya pozisyonda auta attı, devamında Oğuzhan ceza sahası içinde bomboş kaldı. Muslera'nın dokunduğu topu Quaresma üstten auta yolladı.
 
65' Galatasaray'da Gomis, Adriano'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
 
65' Beşiktaş'ta Tolgay Arslan yerini Gary Medel'e bıraktı.
 
63' BU DA KAÇTI! Sağ kanattan atağa çıkan Gökhan Gönül, Cenk'in ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluştu. Onun çaprazdan gelişine sert şutunda top direğin yanından auta çıktı.
 
62' MUTLAK GOL KAÇTI! Beşiktaş serbest vuruşu hızlı kullandı ve savunmanın uyuduğu anda Oğuzhan bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı, onun sert şutunda Muslera mutlak golü önledi.
 
61' Beşiktaş'ta Cenk Tosun yoğun itirazları sonrası sarı kart gördü.
 
60' Taç atışından gelen topu kontrol eden Younes Belhanda ortasını yapıyor, Bafetimbi Gomis gelişine vole vuruyor fakat top kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.
 
58' Galatasaray'da Rodrigues yerini Yasin Öztekin'e bıraktı.
 
56' Beşiktaş ikinci yarıya da oldukça baskılı başladı. Golü bulan siyah-beyazlı ekip bu anlarda yine kontrolü eline aldı.
 
54' Galatasaray'ın kaleyi cepheden gören bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Maicon kaleyi denedi, barajdan seken top kornere çıktı.
 
53' Tolgay Arslan, rakibi Sofiane Feghouli'yi arkadan indirince sarı kart görüyor.
 
52' Cenk Tosun sol kanattan ortasını yaptı, arka direkte Quaresma son anda topa dokundu ancak top yan ağlarda kaldı.
 
51' @Optacan: Beşiktaş'ın Galatasaray'a ligde attığı son beş golün üçünde Cenk Tosun'un direkt katkısı var (iki gol, bir asist)
 
49' Galatasaray'da Fernando sarı kart gördü.
 
17-12/02/8409364.jpg
 
49' Beşiktaş akınında bu kez Babel ceza alanı dışından sol ayağıyla şansını denedi, top bir kez daha Muslera'da kaldı.
 
47' BİR ŞUT! Galatasaray'ın çıkarken kaptırdığı topta Cenk Tosun ceza alanı dışından sol ayağıyla sert vurdu, yerden giden topu Muslera kontrol etti.
 
46' GOOOLLL!!! Beşiktaş, Cenk Tosun ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Gönül ceza sahasına ortalıyor, bomboş pozisyonda topu kontrol etmek isteyen Fernando Muslera inanılmaz bir şekilde topu elinden kaçırıyor. Topla buluşan Cenk Tosun boş kaleye topu göndermekte zorlanmıyor.
 
Vodafone Park'ta ikinci yarı başladı!
 
İlk yarı sona erdi! Takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor!
 
45' + 2' Yine Gomis, yine Tolgay! İki oyuncu bir kez daha çarpıştı ve Tolgay bu kez çok daha tehlikeli bir biçimde yere düştü. Bir an için çok korkunç bir şekilde yerde kaldı ancak devamında tekrar ayağa kalktı.
 
45' + 1' Bu arada ilk yarıı sonuna en az 2 dakika ilave edildi.
 
45' Quaresma sağ kanattan ceza alanına sokuldu, Fernando karşısına gelince sol ayağıyla sert vurdu. Köşede Muslera topun hakimiyetini sağladı.
 
44' Oğuzhan sol çaprazdan sert vurdu, top yan ağlarda kaldı.
 
43' İlk yarıda son anlara girilirken tempo iyice arttı. Beşiktaş, Galatasaray'ı kendi yarı alanına hapsetti.
 
41' Beşiktaşlı oyuncular hala Oğuzhan'ın yerde kaldığı pozisyon için penaltı itirazlarında bulunuyor, taraftarların da
hakeme tepkisi var.
 
40' KAÇTI! Cenk'in pasında Atiba ön direkte topa dokundu, Muslera yattı ve köşede topu kontrol etti.
 
39' MÜTHİŞ POZİSYON! Beşiktaş çok etkili geldi. Cenk'in pasıyla ceza alanında topu alan Oğuzhan, topu çekmek isterken yerde kaldı. Devamında önce Atiba'nın daha sonra Babel'in vuruşları savunmadan döndü.
 
17-12/02/1-1512235048.jpg
 
38' @Optacan: Bu sezon Süper Lig'de en fazla ofsayta yakalanan oyuncu Bafetimbi Gomis (23).
 
37' Quaresma'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda Tosic arka direkte kafayı vurdu, Serdar'ın kafasıı sıyıran top bir kez daha kornere çıktı.
 
36' Beşiktaş her iki kanattan üst üste kazandığı köşe vuruşlarıyla Galatasaray kalesini zorluyor.
 
35' Galatasaray'da Feghouli, düdük sonrası topa vurunca sarı kart gördü.
 
34' Karşılıklı top kayıplarının etkisiyle tempo bu dakikalarda bir nebze düştü.
 
33' Topa sahip olma oranlarında Beşiktaş'ın %60'a %40'lık üstünlüğü bulunuyor.
 
31' AZ FARKLA! Sağ kanattan nefis paslaşmalarla gelen Galatasaray'da Feghouli'yle duvar pası yapan Rodrigues'in ceza alan ön çizgisinden gelişine şutunda top direğin hemen yanından auta çıktı.
 
30' Mücadelenin üçte birlik dilimi geride kalıyor. Henüz gol yok, oyunun kontrolü de sık sık el değiştiriyor.
 
28' Galatasaray, maçın ilk bölümündeki Beşiktaş baskısını kırmayı başardı. Bu anlar oyun sarı-kırmızılı ekibin kontrolünde oynanıyor.
 
17-12/02/8408923.jpg
 
26' Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz topa yükseldi, Fabri kalesini terk ederek Serdar'dan önce topun kontrolünü sağladı.
 
25' Maçtaki ilk sarı kart rakibi Sofiane Feghouli'yi düşüren Pepe'ye çıkıyor.
 
24' İki takım da kontrolü bir an olsun elden bırakmıyor. Buna bağlı olarak pozisyo zenginliği olmayan bir maç izliyoruz.
 
22' Galatasaray kontrasında Feghouli sağ kanattan ceza alanına girdi, açısı daralınca şutunu yollamak istedi ancak savunmada Tosic topa siper oldu.
 
20' Tolgay Arslan'dan aldığı pasla sağ kanattan hareketlenen Ricardo Quaresma'nın ortasında Jason Denayer'den de seken topu Fernando Muslera iki hamlede kontrol ediyor.
 
17' İNANILMAZ ŞUT! Beşiktaş'ın rakip yarı alanın ortalarından, sağ taç çizgisinin hemen önünden kazandığı serbest vuruşta herkes orta beklerken Quaresma kaleye çok sert bir şut yolladı. Muslera son anda topu iki hamlede kontrol etti.
 
16' Bir an için yürekleri ağızlara getiren Tolgay Arslan şimdi ayağa kalktı, durumu iyi görünüyor.
 
15' Gomis'le birlikte hava topuna çıkan Tolgay Arslan rakibiyle çarpıştı ve yerde kaldı. Sağlık ekipleri hemen sahaya çağrıldı.
 
14' Beşiktaş bu anlarda bir kez daha baskıyı artırdı. Siyah-beyazlılar tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşti.
 
12' Beşiktaş atağında Tolgay topu kaptırdı. Galatasaray üç kişiyle ani atağa çıktı ancak Rodrigues dengesini kaybedince savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
 
17-12/02/8408930.jpg
 
10' Karşılaşmada ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçildi. Beşiktaş bu bölümde daha baskın görünen taraf oldu.
 
9' Beşiktaş atağa çıkmak isterken Belhanda topu kaptı ve bekletmeden ortasını yaptı. Ceza alanı içinde topa yükselen Gomis için bayrak kalktı.
 
8' Galatasaray bu dakikalarda rakip yarı alanda topla daha fazla oynamaya başladı.
 
6' Galatasaray atağıda Ndiaye ceza sahası dışından şutunu çekti ancak top çerçeveyi bulmadı.
 
5' Beşiktaş maça çok büyük bir baskıyla başladı. Galatasaray kendi yarı alanından çıkamıyor.
 
4' Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Tosic kafayı vurdu, top üstten auta gitti.
 
3' Babel sol çizgide topu aldı ve rakibinden sıyrılıp ortasını yaptı, arka direkte Denayer topu kornere yolladı.
 
2' Vodafone Park'ta ilk düdükle birlikte Beşiktaşlı taraftarlar müthiş bir desteğe başladı.
 
1' KAÇTI! Beşiktaş 30. saniyede gole çok yaklaştı. Araya atılan topta Galatasaray savunması ofsayt diye duraklayınca Cenk Tosun bomboş kaldı. Onun karşı karşıya pozisyonda vuruşunda Muslera yattı ve topu aldı.
 
1' Hakem Fırat Aydınus işaretini veriyor ve zorlu mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
 
17-12/02/8408931.jpg

KADROLAR

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Quaresma, Oğuzhan, Babel, Cenk

YEDEKLER: Tolga, Utku, Mitrovic, NEcip, Medel, Talisca, Lens, Orkan, Mustafa, Negredo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Denayer, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis

YEDEKLER: Eray, Carrasso, Ahmet Çalık, Yasin, Selçuk, Eren, Sinan, Linnes, Emrah, Koray

TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

17-12/02/8408934.jpg

STAT: Vodafone Park

HAKEM: Fırat Aydınus

SAAT: 19:30

YAYIN: BeIN Sports 1

CEZALI: Caner Erkin (Beşiktaş)

SAKAT: Iasmin Latovlevici, Tolga Ciğerci (Galatasaray)

GÜNEŞ TALİSCA'SIZ BAŞLADI

 Şenol Güneş siyah-beyazlılarda Talisca’nın yerine Oğuzhan Özyakup’u ilk 11’de sahaya sürdü..

17-12/02/8408938.jpg

MAÇTAN BİLGİLER

Siyah-beyazlılarda Teknik Direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında Malatyaspor maçından 3 farklı isimle sahaya çıktı. Malatya deplasmanında savunma örgüsünde Pepe'nin sakatlığı, Tosic'in kart cezasından dolayı Mitrovic ve Necip Uysal’a forma şansı veren Güneş, sarı-kırmızılılar karşısında defansta tecrübeli oyuncu Pepe ve Tosic’e görev verdi. Deneyimli teknik adamın bir diğer değişikliği ise Talisca ile Oğuzhan oldu. Malatya deplasmanında 10 numara mevkinde Talisca’yı sahaya süren Güneş, Galatasaray derbisinde ise Oğuzhan Özyakup’a şans tanıdı.

17-12/02/2-1512235071.jpg

TUDOR'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, cezaları biten Fernando ve Feghouli’ye Beşiktaş karşında 11’de şans verirken, sol bekte de Denayer ile başladı.

Galatasaray, Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı karşılaşmaya geçtiğimiz haftaya göre farklı bir 11 ile başlayacak. Kart cezalısı Fernando ile Feghouli tekrar 11’de görev aldı. Sol bek mevkinde de Denayer’e şans veren Teknik Direktör Igor Tudor, Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasına göre 3 farklı futbolcuyla siyah-beyazlıların karşısına çıktı. Geçen hafta Alanyaspor müsabakasında sakatlanan Iasmin Latovlevici ile Tolga Ciğerci ise derbide takımlarını yalnız bıraktı.

Tudor, Beşiktaş maçında Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Denayer, Fernando, Ndiaye, Garry Rodrigues, Sofiane Feghouli, Belhanda ve Bafetimbi Gomis ile sahaya çıktı.

Yedeklerde ise Carrasco, Eray, Koray, Linnes, Ahmet, Emrah Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sinan Gümüş ile Eren Derdiyok, Tudor'dan görev bekledi.

17-12/02/8408939.jpg

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI ÖNCESİ FİKRET ORMAN'DAN DERBİ YORUMLARI

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bugün oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile ilgili, sonucunu futbolcuların belirleyeceği bir maç olması gerektiğini söyledi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Down Sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Programdan sonra açıklamalarda bulunan Orman, Süper Lig’in 14. haftasında oynanacak olan  Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi. Beşiktaş’ın Vodafone Park’ta üst düzey maçlar oynadığını ifade eden Orman, “Beşiktaş burada çok üst düzey maçlar oynadı. 

Galatasaray'da üst düzey bir takım. Biz de böyle maçlar oynamaya alışığız, onlar da alışık. Hakeme de Allah, hakem şansı versin. Beşiktaş taraftarı önünde güzel bir  maç seyredeceğiz. Bizim arzumuz kazanmak. Galatasaraylılar da bugün bizim misafirimiz olacak. Onlar da kazanmak için geleceklerdir. Sahada oyuncuların belirleyeceği  bir maç olsun” şeklinde konuştu.

17-12/02/3.jpg

“HAKEM GÖRDÜĞÜNÜ ÇALSIN”

Başkan Orman, hakemle ilgili yorum yapmaktan kaçınarak, şunları kaydetti:

“Hakeme maçtan bir gün evvel yorum yapmayım, yönlendirmiş gibi oluruz. Centilmenliğimize yakışmaz. Gördüğünü çalsın. Maçı yönetmek için değil de gördüğü üzerine yönetsin.”

“ÖZBEK’İ DAVET ETTİM”

Başkan Orman, totem yaparak Galatasaray maçlarını seyretmeyen Başkan Dursun Özbek’i Vodafone Park’a davet ettiğini dile getirerek, “Dursun Başkan ve yönetimini  davet ettim. bugün restorantımızda beraber yemek yiyeceğiz” diye konuştu.

17-12/02/8409366.jpg

“BİZİM ÇOK DAHA FAZLA PUANA İHTİYACIMIZ VAR”

Ligde rekabet olması gerektiğini anlatan Başkan Orman, açıklamasını şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir şey değişmez. Bizim çok daha fazla puana ihtiyacımız var. Galatasaray da bizden 6 puan ileride. Biz kazanmak istiyoruz. Daha ligin altından çok rüzgarlar  geçer. Birinci ile sekizinci arasında uçurumlar olan değil dengeli bir lig gidiyor. Bu da güzel bir şey, kötü bir şey gibi bakmamak lazım. Artık millet bıktı bir  sene Beşiktaş bir sene Galatasaray olsun. Rekabet olsun, Başakşehir geldi, Trabzon toparladı Rıza hocayla beraber. Bursa iyi geliyor, Kayseri öyle, Sivas, Göztepe  de öyle. Bundan daha iyi ne olacak. İnsanlar da futbola ilgi duysunlar, stada gelsinler. Bir tek Beşiktaş'ın stadının dolması önemli değil, bütün statlar dolsun.”

“AVRUPA’DA KUPA İSTİYORUZ”

Fikret Orman bu yıl da şampiyonluğa uzanıp Avrupa’da kupa istediklerini vurgulayarak, “İnşallah bu sene de şampiyon olalım sonra devam edelim istiyoruz. Hem ülke  futbolu açısından yapılması gerekenler var hem de Beşiktaş'ın yapması gereken şeyler var. Daha istediğimiz seviyede değiliz. Avrupa'dan kupa istiyoruz” ifadelerini  kullandı.

Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 341 maçın sığdığı 93 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı. 

Rekabetin ilk randevusu olan 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı. Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan  Refik Osman Top, derbi tarihine geçti. 

Galatasaray adına ilk golü ise 31 Temmuz 1925'te Taksim Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin 2. maçında Mehmet Leblebi kaydetti.

17-12/02/8409366-1512236766.jpg

REKABETİN GOLCÜLERİ

İki takım arasındaki rekabette, Beşiktaş'ın efsane kaptanı "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey 63 maçta 26 golle ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş'ta ayrıca Feyyaz Uçar'ın 18 golü bulunuyor. 

Galatasaray'da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. Galatasaray'da ayrıca Metin Oktay'ın 40 maçta 15 golü var.

17-12/02/8409373.jpg

BİR MAÇTA EN ÇOK GOL ATANLAR

Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde geride kalan 341 randevuda, bir maçta en çok gol atan futbolcu, sarı-kırmızılıların efsanevi futbolcusu Gündüz Kılıç. 

Galatasaraylı futbolcu, 30 Haziran 1940'ta Şeref Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 9-2 kazandığı tarihi maçta 5 gol birden atarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı. 

Ayrıca, Beşiktaşlı Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Recep Adanır ve Feyyaz Uçar ile Galatasaraylı Mehmet Leblebi, Gündüz Kılıç, Eşref Aykaç, Süleyman Tekil, Saffet  Sancaklı, daha sonra Beşiktaş forması da giyen Adrian Ilie ile Milan Baros, bir maçta üçer gol atma başarısını gösterdi.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki maçlarda en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme karşılaşmasında elde edildi. 

Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi. Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı. 

Beşiktaş ise rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'ta 5-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945'te ve 28 Mart 1948'de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi. Lig maçlarında ise en farklı skorlu galibiyetleri Beşiktaş 4-1, Galatasaray ise 3-0'lık sonuçlarla aldı.

17-12/02/8409376.jpg

SEYİRCİSİZ DERBİ

Galatasaray ile Beşiktaş'ın 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yaptıkları derbi maç, tarihe geçti. 

Galatasaray'ın bir önceki sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynatılan karşılaşma, rekabetin 93 yıllık tarihinde bir ilk olarak yerini aldı.

EN ÇOK OYNAYANLAR

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki rekabette en çok forma giyen oyuncuların başında Beşiktaşlı Şeref Görkey geliyor. 

Şeref Görkey, siyah-beyazlı forma altında 63 kez Galatasaray'a karşı forma giydi, ikinci sırayı 61 maçla yine Beşiktaşlı Hakkı Yeten alıyor.

EN GOLLÜ MAÇLAR

Rakipler arasında şimdiye dek yapılan en gollü maçta sporseverler toplam 11 gol izledi. 

Galatasaray'ın 30 Haziran 1940'da 9-2 kazandığı maçta filelere giden toplam 11 gol, geride kalan 341 maç içinde, seri penaltılar dışında bir maçta filelere giden en çok gol olarak tarihe geçti. 

Rekabette ayrıca, 30 Nisan 1949'daki Basın Kupası maçını 5-4 Galatasaray, 6 Kasım 1955'teki İstanbul Ligi maçını da 5-4 Beşiktaş kazandı, filelere toplam dokuzar gol gitti.

4-4'LÜK MAÇLAR

Rekabette en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla alındı. 

İki takım arasında 4 Ocak 1935'te Şeref Stadı'nda yapılan özel maç, 21 Kasım 1937'de Fenerbahçe Stadı'ndaki İstanbul Ligi karşılaşması, 11 Mayıs 1940'ta Taksim Stadı'nda yapılan Bahar Kupası müsabakası, 16 Haziran 1940'ta Şeref Stadı'ndaki Milli Küme maçı, 26 Mayıs 1968'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig derbisi 4-4 berabere sonuçlandı.

GALİBİYET HASRETİ ÇEKİLEN YILLAR

İki takım, 341 maçın sığdığı 93 yıllık rekabette bazı dönemlerde birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı. 

Beşiktaş, 30 Mart 1975 ile 16 Eylül 1979 tarihleri arasında Galatasaray ile yaptığı üst üste 17 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Galatasaray ise 20 Kasım 1931 ile 21 Haziran 1936 arasında geçen 15 maçta da rakibini yenemedi.

17-12/02/8409381.jpg

İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR

Rekabetin geçmişinde birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi. 

Son dönemde hem Beşiktaş hem de Galatasaray'da forma giyen oyuncular arasında Ali Çoban, Mirsad Kovacevic (Mirsad Güneş), Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Aksu, Ayhan Akman, Emre Aşık, Adrian İlie, Berkant Göktan, Okan Buruk, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Zan, Serdar Özkan, Burak Yılmaz, Dany Nounkeu, Cenk  Gönen ve Caner Erkin bulunuyor.

KALELERİ ŞAŞIRDILAR

Rekabette son maçlarda kendi kalelerine atılan goller dikkati çekiyor. 

İki takım arasında bundan önceki 6 sezonda yapılan maçlarda 5 futbolcu kendi filelerini havalandırdı. 

2011-2012 sezonunda Lig Grubu'nda Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ın 3-2 kazandığı maçta sarı-kırmızılı takımdan Semih Kaya, kendi kalesine gol attı. Süper Final'de ise aynı statta yapılan ve 2-2 biten son maçta Beşiktaş'tan Almeida, Galatasaray'dan ise Ujfalusi, kendi kalecilerini avladı. 2012-2013 sezonunun ilk yarısında Dolmabahçe'de 3-3 biten maçta da Galatasaraylı Melo, kendi kalesine gol attı. 

Geçen sezonun başında Konya'da yapılan Süper Kupa maçında ise Galatasaraylı Chedjou, kendi filelerini havalandırdı. Normal süresi golsüz, uzatma bölümü 1-1 biten maçı Galatasaray penaltı atışları sonucu 3-0 kazandı.

17-12/02/8409384.jpg

EN ERKEN DERBİYİ OYNADILAR

Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun ikinci haftasında BJK İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-Galatasaray (3-3) maçı, aynı zamanda 60 yıllık lig tarihinin en erken derbisi olarak kayıtlara geçti. 

1959 yılında başlayan ligde bundan önce "Üç büyükler" arasındaki en erken derbi, 1981-1982 sezonunun üçüncü haftasında yine Beşiktaş ile Galatasaray arasında  yapılmıştı.

SEYİRCİ REKORU KIRILDI

Beşiktaş ile Galatasaray arasında 2013-2014 sezonundaki maçta Süper Lig tarihinin seyirci rekoru kırıldı. 

Siyah-beyazlı takımın ev sahipliğinde, 22 Eylül 2013 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan derbiyi deplasman yasağı nedeniyle tamamı Beşiktaşlı 76 bin 127 biletli seyirci izledi ve bu rakam lig tarihinin seyirci rekoru olarak kayıtlara geçti. 

Ligin 60 yıllık tarihinde daha önceki seyirci rekoru Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 21 Eylül 2003 tarihinde yine Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki lig derbisinde 70 bin 125 kişiyle kırılmıştı.

DERBİ YARIDA KALDI

Beşiktaş ile Galatasaray arasında 2013-2014 sezonunda seyirci rekorunun kırıldığı derbi, saha olayları nedeniyle yarıda kaldı. 

Süper Lig'in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş'ın ev sahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar 18. dakikada Hugo Almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray 59 ve 72. dakikalarda Didier Drogba'nın golleriyle derbide öne geçti. Maçta kaybolan süre oynanırken, Galatasaraylı Melo'nun 90+2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi. Bunun üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN