Son dakika! Kovid-19 salgınında ürküten rekorlar! İşte dünyada son durum

Son dakika! Kovid-19 salgınında ürküten rekorlar! İşte dünyada son durum

Son dakika haberi... Salgının yeni merkez üssü haline gelen Brezilya’da son 24 saatte koronavirüs (corona virüsü) nedeniyle bin 349 kişi hayatını kaybetti. Bu rakam salgının başlamasından bu yana ülkede görülen en yüksek ölü sayısı olarak kayıtlara geçti. Meksika üst üste iki günde de zirveyi gördü. Güney Asya ülkesi Pakistan ise vaka sayısında, salgının ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'i geride bıraktı.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele devam ediyor.

Kovid-19'la ilgili verileri derleyen "Worldometers" adlı sitede yer alan güncel bilgilere göre 6.5 milyon insana bulaşan virüs nedeniyle 388 bin kişi hayatını kaybetti. İşte salgının etkisinin en fazla hissedilmeye devam ettiği bölgelerden son gelişmeler...

BREZİLYA'DA GÜNLÜK ÖLÜM REKORU KIRILDI

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da Sağlık Bakanlığının verilerine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı can kaybı son 24 saatte bin 349 artarak 32 bin 548'e yükseldi.

Ülkedeki vaka sayısı da 28 bin 633 artışla 584 bin 16'ya ulaştı.

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün olduğu Brezilya, dünyada da "ABD'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke" konumunda bulunuyor.

Öte yandan Brezilya, ABD, İngiltere ve İtalya’dan sonra en fazla koronavirüse bağlı ölümün yaşandığı ülke.

MEKSİKA'DA DA BİN 92 ÖLÜM

Meksika Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte bin 92 artarak 11 bin 729'a yükseldi.

Ülkede tespit edilen Kovid-19 vaka sayısı da 3 bin 912 artışla 101 bin 238'e ulaştı.

Meksika'da 27 Mayıs'ta Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin günlük sayısı ilk kez 500'ü aşmıştı. Ülkede ilk Kovid-19 vakası 28 Şubat'ta saptanmış, virüse bağlı ilk ölüm ise 19 Mart'ta gerçekleşmişti.

PAKİSTAN DA ÇİN’İ GEÇTİ

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin’i geride bırakan ülkeler arasına Pakistan da katıldı. 4 bin 800 artışla 85 bin 264 vaka sayısına ulaşılırken, 83 bin seviyesindeki Çin’i geçen 17. ülke olundu. Yetkililer şimdiye dek bin 770 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Ülke genelindeki kısıtlamalar mayıs ayı başında kaldırılmaya başlarken, Başbakan İmran Han iç turizmin başlaması için hükümetin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Ülkede restoran ve oteller önlemler kapsamında kapalı kalmaya devam ediyor.

ABD’DE 19 BİN YENİ VAKA DAHA

Siyahi George Floyd’un polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından başlayan protestoların ülkenin dört bir yanına yayıldığı ABD’de koronavirüs sıcak gündemin dışında kalsa da, Johns Hopkins Üniversitesi son verileri açıkladı.

19 bin 699 yeni vaka ve 995 can kaybı olduğunu duyuran yetkililer, toplam vakanın 1 milyon 851 bine, ölü sayısının ise 107 bin 175’e yükseldiğini belirtti.

Eylemciler ile güvenlik güçlerini karşı karşıya getiren gösterilerin vakaları daha da artırmasından endişe ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN