Babacan'dan Erdoğan'a tavsiye: Özür dilesin, ülke rahatlasın

1. Olağan Adana Seyhan İlçe Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Erdoğan'a tavsiyede bulunarak, "Artık Merkez Bankası'na TÜİK'e, yargıya karışmayacağım deyip hatasını kabul etsin ve 'özür diliyorum' desin. İnanın ki ülke bir rahatlar" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Adana Seyhan İlçe Kongresi'nde konuştu.

"BAŞKASI ADINA UTANIYORUZ"

Meclis Başkanı'nın görevinin Meclis'in onurunu korumak olduğunu hatırlatan Babacan, "Meclis Başkanı, kalkmış Cumhurbaşkanı’na ‘Anayasa’yı az çiğnedin, biraz daha çiğne’ diye akıl veriyor. Başkası adına utanıyoruz" dedi.

"HEDEFTE AİHS'İ FESHETMEK Mİ VAR?"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un sözleşmeleri feshetme yetkisinin cumhurbaşkanında olduğunu belirterek, bunun Montrö Boğazlar Sözleşmesi için de geçerli olduğunu söylemesi Babacan'ın da gündemindeydi. Babacan, "Endişe ediyoruz. Dün İstanbul Sözleşmesi’nden çıktık dendi, bugün Montrö ortaya atılıyor. Acaba hedefte, tek imzayla, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni feshetmek mi var?" diye sordu.

"BU ENKAZI ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Babacan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"İktidara geldiğimizde sistem krizini çözeceğiz. Bu enkazı ortadan kaldıracağız. Binanın çatlaklarını tamir edeceğiz. Yıktıkları her şeyi daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz.

1920’den beri ayakta olan, 15 Temmuz darbe girişiminden sağ çıkan Meclisimize itibarını iade edeceğiz. Ülkemizi birinci sınıf hukuk devletine, birinci sınıf demokrasiye ve birinci sınıf ekonomiye kavuşturacağız.

Bu ülkenin karanlığına yeniden ışık olmak için yola çıktık.

BABACAN'DAN DEVA EKONOMİSİ ÖNERİSİ

Deva ekonomisi ne demek? Adil rekabete, fırsat eşitliliğine, özel sektör öncülüğüne ve verimliliğe dayanan bir sistem demek. Deva ekonomisi, tutarlı, öngörülebilir ve ortak akla dayanan politikalar demek. 

2011'de koyduğumuz hedef 25 milyon dolardı. Bugün 10 milyon dolarlık milli hedef diyorlar.

"KILAVUZU KARGA OLANIN..."

Gazeteciler, siyasetçiler sokak ortasında şiddet görüyor. Çeteyle, mafyayla iş tutan bir çalışma içine girdiyseniz, bunu yapan ortaklarınız varsa tek bir kelime edemezsiniz. Yanlış ortak seçtiniz. Ne diyor üçüncü ortak Sayın Perinçek? 'Rotayı ben çiziyorum' diyor. Ne demişler? Kılavuzu karga olanın, artık...

BABACAN'DAN ERDOĞAN'A TAVSİYE

Kurun ve faizlerin düşmesini istiyor mu? Basit bir tavsiye. Çıksın desin ki 'Ben alanım ekonomi diyordum ama galiba yanlış yaptım. Bu yüzden de ülke zarar etti. Artık Merkez Bankası'na TÜİK'e, yargıya karışmayacağım deyip hatasını kabul etsin ve 'özür diliyorum' desin. İnanın ki ülke bir rahatlar.

Günümüzde tarım alanında genetik araştırmalar gelişiyor. Patent çalışmaları var. Organik tarım çok önemli. Türkiye rahatlıkla bir organik tarım merkezi haline gelebilir. Bunun için iyi bir uygulama lazım.

"KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ"

Her bölgenin iklimine uygun tarım çeşitliliğini geliştirmenin önünü açacağız. 

Bir başka ekonomik ve sosyal yara: Mevsimlik tarım işçileri. Yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanması çok önemli. Önce insan. Tarım meslek liselerini yeniden açacağız. 

Bu ülkenin yarınları için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Kapı kapı dolaşacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN