Son dakika! Bakan Koca duyurdu: Biontech aşısı Türkiye'de

Son dakika! Bakan Koca duyurdu: Biontech aşısı Türkiye'de

Son dakika haberi.. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alman aşısının Türkiye’ye geldiğini duyurarak, “Testler ve klinik araştırma dışında ilk kez Biontech aşısı geldi. Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Dün 750 bin doz Biontech aşısının teslim aldığını belirten Koca, şu ifadeleri kullandı:

Biontech aşısı geçen hafta 5.800 doz test edilmek üzere ülkemize ulaştı. Dün ise yaklaşık 750 bin doz aşı teslim aldık.

Testler ve klinik araştırma dışında ilk kez Biontech aşısı geldi. Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak.

Bugün ayrıca 700 bin dozdan fazla Biontech aşısı daha ülkemize ulaştı. Böylece yaklaşık 1.4 milyon doz kullanıma hazır aşı ulaşmış oldu. Bu aşı ülkemizde ilk defa kullanılacak. Aşı, saklama koşulları uygun olan her merkezimizde uygulanacak.

 

 

“EL ALTINDAN KULLANILIYOR” İDDİASI 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “BioNTech/Pfizer aşısı çoktan gelmiş ve el altından kullanılıyor olabilir” demişti.  

Emir, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, AB’den Türkiye’ye 1.5 milyon doz aşı ihraç edildiğine işaret ederek, “Haber doğruysa Pfizer aşısı çoktan gelmiş ve el altından kullanılıyor olabilir. Artık açıklama yapmayacağım diyerek bizi yabancı ajanslara muhtaç eden bakandan acil açıklama bekliyoruz” dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN