Son dakika! Hatay'ın 3 ilçesi yanıyor: Sabotaj şüphesi...

Son dakika! Hatay'ın 3 ilçesi yanıyor: Sabotaj şüphesi...

Son dakika haberi! Hatay'ın Belen ilçesinde dün başlayan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerine sıçrayan yangın 26 saattir söndürülemiyor. Hava şartları alevleri büyütürken, Belen-İskenderun kara yolunun bir bölümü kapandı. Sabotaj şüphesi kuvvetlendi.

Son dakika haberi... Hatay'ın Belen ilçesinde başlayan yangın İskenderun ile Arsuz ilçelerine de sıçradı.  Dün öğle saatlerinde başlayan yangın, Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik ve Karahüseyinli mahalleleri arasında etkisini sürdürüyor.

Orman yangınına karadan çok sayıda ekip müdahale ederken, söndürme çalışmalarına rüzgarın durumuna göre hava araçları da destek veriyor. 

Valilik, sabotaj ihtimaline karşı soruşturma başlatıldığını ve güvenlik güçlerinin incelemelerinin sürdüğünü açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise "Gerçekten de birbirine bu kadar uzaklıktaki yerler... Yangını normal seyriyle izah etmek zor" dedi.

Terör örgütü PKK'ya yakın bazı sosyal medya hesapları ile internet sitelerinde yangını üstlenen açıklamalar dikkat çekti. 

02-007

PETEK'TE ALEVLER YENİDEN YÜKSELDİ

Belen ilçe merkezi yakınlarındaki Petek mevkisinde çıkan ve dün kontrol altına alınan yangın bölgesinde, alevler yeniden yükseldi.

Binalara yakın alandaki yangın nedeniyle bazı evler alevlerin arasında kaldı.

KARA YOLU DA DEVRE DIŞI KALDI

Belen-İskenderun kara yolunun bir bölümü de trafiğe kapatıldı.

İTFAİYE ERİ HASTANEYE KALDIRILDI

Belen ilçesine bağlı Fatih ve Sarımazı mahallerinde bazı evlere sıçrayan yangını söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiye eri, yoğun dumandan etkilendi. İtfaiye eri, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

VATANDAŞLAR EVLERİNİ BOŞALTTI

DHA'nın haberine göre, yangının yerleşim yerlerinin bulunduğu alana yayılmasının ardından yanlarına çocuklarını da alan aileler, bölgeden kaçarak alevlerden uzaklaştı.

Bölge polis ve itfaiye ekipleri tarafından ablukaya alındı. Polis ekipleri, evlerdeki vatandaşların tahliyesini sağlarken itfaiye ekipleri de yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor. 

01-011

HATAY VALİLİĞİ: SABOTAJ İHTİMALİ VAR

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangına ekiplerin müdahalesinin devam ettiği belirtildi.

Yangının henüz söndürülemediği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Belen ilçemizde dün farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülememiştir. 

İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınanlar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır."

03-004

CHP HATAY'A HEYET GÖNDERİYOR

CHP Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığındaki parti heyetinin, Hatay'daki yangın bölgesinde incelemede bulunacağı duyuruldu.

"YANGIN 10 KİŞİ HAFİF YARALANDI, 20'DEN FAZLA KONUT ZARAR GÖRDÜ"

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de güvenlik güçlerinin sabotaj ihtimali üzerinde durduğunu söyledi.

Yangında 10 kişinin hafif yaralandığını, 20'nin üzerinde konut ve 5 aracın zarar gördüğünü kaydeden Gül, "Kısa zamanda inşallah tüm yangınlar kontrol altına alınacak. Bu işi kim yaptıysa yargı önünde hesabını vermesi için ne çalışma gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

"NORMAL SEYRİYLE İZAH ETMEK ZOR"

Habertürk TV'de konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yangın ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Bu alanların birbirine olan uzaklığına dikkat çeken Savaş, "Gerçekten de birbirine bu kadar uzaklıktaki yerler... 20 kilometre, 120 kilometre... Yangını normal seyriyle izah etmek zor. Bütün bunlar bizi kuşkuya götürüyor" dedi.

İşte bölgeden son kareler: 

04-002

02-009

01-013

03-005

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN