Son dakika! İstanbul'da eğitim uçağı düştü

Son dakika haberi... İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde eğitim uçağı düştü. Kazanın sebebi henüz bilinmezken pilot ağır yaralı olarak kurtarıldı.

İstanbul Hezarfen Havalimanı'ndan kalkan bir eğitim uçağı Büyükçekmece'de düştü. Son anda manevra yaparak uçağı TEM'e çarpmaktan kurtaran pilot ağır yaralı olarak enkazdan çıkartıldı 

AY-JET Uçuş Okulu’na ait eğitim uçağı Büyükçekmece’de boş bir araziye düştü. Uçağın Hezarfen Havaalanı’ndan kalktığı ve Büyükçekmece Gölü’ne yakın bir yere düştüğü öğrenildi.

son-dakika-buyukcekmece-de-egitim-ucagi-dustu-13684171-9485-m.jpg

Polis ve sağlık ekipleri Sonaca tipi iki kişilik eğitim uçağına ulaştı. Uçağın içindeki pilot ağır yaralı olarak sıkıştığı bölümden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Belinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olan yaralının Özyeğin Üniversitesi pilotaj lisans öğrencisi B.N. olduğu ve yalnız uçtuğu öğrenildi. B.N. ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. Bir görgü tanığı “Manevra yapmasaydı, TEM otoyoluna çakılacaktı” dedi. İstanbul Valiliği’nden kazayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

"İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56’da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05’te havalimanı yakınlarında düşmüştür. Olay yerine hemen güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilerek, uçağın pilotaj lisans öğrencisi (B.N), yaralı olarak kurtarılmıştır. Olay yerine tekerlekli araçlarla ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle ambulans helikopter sevk edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN