Son dakika! Lübnan'da hükümet istifa etti

Son dakika! Lübnan'da hükümet istifa etti

Reuters haber ajansının geçtiği son dakika bilgisine göre; Lübnan Sağlık Bakanı, Beyrut'taki patlama sonrasında gerçekleşen hükümet karşıtı protestoların ardından Lübnan hükümetinin istifasını sunduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde tarihin en büyük patlamalarından biriyle sarsılan ardından da hükümete dönük protestolarla gündeme gelen Lübnan'da istifa dalgası yaşanıyordu.

Hükümetin istifa edeceği ve bakanların tamamen görevlerini bırakacağı iddiaları gündeme taşınırken, ülkede dün ve bugün gelen haberlerde Adalet Bakanı Marie Claude Najm, Maliye Bakanı Ghazi Wazni, Enformasyon Bakanı Manal Abdel Samad ve Çevre Bakanı Damianos Kattar, Başbakan Hassan Diab'ın kararını beklemeden istifa etmişti. Bunun dışında toplam 6 milletvekili de görevini bırakmıştı.

HÜKÜMETİN İSTİFA ETTİĞİ AÇIKLANDI

Reuters'tan gelen yeni habere göre; Lübnan Başbakanı Hassan Diab liderliğindeki hükümet istifa etti. Tüm bakanlar görevlerini bıraktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, "Başbakan Hasan Diyab, hükümetin tam kadro görevden ayrılacağını az sonra duyuracak" ifadelerini kullandı.

PATLAMADA BİLANÇO AĞIR

Başkent Beyrut'taki limanda depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat patlamış ve şu ana kadar 158 kişi hayatını kaybetmiş, 6 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN