Son dakika! YSK'dan erken seçim açıklaması: İyi Parti'nin durumu incelenir

Son dakika! YSK'dan erken seçim açıklaması: İyi Parti'nin durumu incelenir

YSK Başkanı Sadi Güven erken seçimle ilgili açıklama yaptı. Güven İYİ Parti'nin seçimlere katılıp katılmayacağı ile ilgili soruya "Bunu ben bilemem. Hangi partinin seçimlere katılma hakkına sahip olduğunu inceleme sonucunda belirleyeceğiz" dedi.

YSK Başkanı Güven'in açıklamalarının satır başları şöyle;

Siyasi partilerimiz seçimlerle ilgili yeni açıklamalarda bulundular. Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması konusunda anlaşılmış görünüyor. Bizde, Meclis'ten milletvekili seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili yasanın çıkmasını bekliyoruz. Bu yasa çıktığı takdirde Anayasa gereğince Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte iki seçimi birlikte yapacağız. Bu seçim için her türlü hazırlığımız tamam.

Bugün itibarıyla seçim takvimi hazırlıkları başladı, bir iki gün içinde bunu tamamlayacağız. Süreci işleteceğiz. Sürecin işletilmesi hususunda Yüksek Seçim Kurulu'nun herhangi bir sıkıntısı yoktur.

İYİ PARTİ KATILABİLECEK Mİ?

Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı husus siyasi partiler kanununda yazıldır.

YSK olarak hangi partilerin seçime katılma hakkı olduğuna inceleme sonucunda karar vereceğiz.

Başbakan Yıldırım da İYİ Parti'nin durumuyla ilgili YSK'nın vereceği karara işaret etmişti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN