Soylu'dan Sakarya'da saldırıya uğrayan fındık işçilerine ziyaret

Soylu'dan Sakarya'da saldırıya uğrayan fındık işçilerine ziyaret

Sakarya'da saldırıya uğrayan fındık işçilerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Soylu "Cumhurbaşkanımızın her birinize selamları ve muhabbetleri var. Bana da talimatları var. 'Gönülleri kırılmışsa gönüllerini al' dedi" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'nın Kocaali ilçesinde saldırıya uğrayan fındış işçileri Mardin'deki köylerinde ziyaret etti.

Mazıdağı ilçesi Yücebağ köyünde muhtar Mehmet Demir, işçilerden sorumlu Kasım Demir, işçi ve köylülerle bir araya gelen Soylu "Hep sizin yanınızdayız. Hayatımın büyük bir bölümü uzun zamandır buralarda geçti, huzurun temini, buraların kalkınması ve gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi, çocuklarımızın okuması için. Huzur içerisinde yüzyıllardır süren beraberliğimizi devam ettirirsek bize top değse bir şey olmaz" diye konuştu. 

01-011.jpg 

"CUMHURBAŞKANIMIZIN HER BİRİNİZE SELAMLARI VAR"

Sakarya'da yaşanan saldırı için de Soylu "O söylenen sözlerden dolayı hem üzüntümü ifade ediyorum hem de o insanlar adına özür diliyorum. Bunlar doğru davranışlar değil, kabul etmeyiz. Onun için hep beraberiz. Cumhurbaşkanımızın her birinize selamları ve muhabbetleri var. Bu sabah konuştuk, buraya geleceğimizi söyledik. Bana da talimatları var. 'Gönülleri kırılmışsa gönüllerini al.' dedi" ifadelerini kullandı. 

"DEVLETİMİZİN ARKAMIZDA OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Kasım Demir ise devletin her kademesinin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek, ''Devletimizin arkamızda olduğunu gördük, hissettik. Temennimiz böyle bir olayın bir daha yaşanmaması" diye konuştu. 

02-004.jpg

NE OLMUŞTU?

4 Eylül'de Mardin'den Sakarya'ya fındık toplamaya giden Demir ailesinin fındık bahçesi sahibi ve oğulları tarafından saldırıya uğradıkları ve olay anına ait olduğu belirtilen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

5 Eylül'de BBC Türkçe'ye Demir ailesinin üyeleri, görüntüleri 'ırkçı bir saldırı' olarak nitelemişti. 

Kasım Demir, olayın yaşandığı Cebecioğlu ailesine ait fındık bahçesinde 4 gün önce çalışmaya başladıklarını belirterek, bahçenin sahiplerinin ilk günden beri kendilerine kötü davrandığını öne sürmüştü.

03-005.jpg

"KOCA ADAMLAR KÜÇÜK ÇOCUKLARA SALDIRDI"

Demir "Koca koca adamlar, küçük çocuklara saldırdılar. Adamların kızımı dövdüğünü görmedim, kadınlara vurduklarını görseydim olay çok daha farklı sonuçlanabilirdi'' demişti.

Farklı bahçelerde çalışan Mardinli işçilere ait bir minibüsün tesadüfen oradan geçtiğini söyleyen Demir "Tesadüfen gelen o minibüs olmasaydı, belki daha büyük bir saldırıya maruz kalırdık'' diye konuşmuştu.

Anadolu Ajansı da Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde yer alan 'Kürt kökenli işçilere saldırı' iddiaları ile ilgili işçilerden Şilan Demir'in açıklamalarına yer vermişti: "İlk defa böyle bir olay yaşadık. Aile çok geçimsizdi. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bizi darp ettiler. Kürt-Türk çatışması değil. Öyle bir şey yok. Hepimiz kardeşiz."

04-002.jpg

İÇİŞLERİ: MÜNFERİT BİR ASAYİŞ OLAYI

Yine 5 Eylül'de İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Sakarya'da tarım işçilerine saldırı görüntülerine ilişkin konunun tasvip etmedikleri münferit bir asayiş olayı olduğunu belirterek "İlgililer, kendilerinin bir şikayetlerinin olmadığını, bundan sonra da şikayette bulunmayı düşünmediklerini ifade ettiler. Buna rağmen olayın tüm detaylarının ortaya çıkarılması ve sürecin işleyebilmesi için resen konuyla ilgili bir soruşturma başlatıldı" demişti.

İKİ ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

7 Eylül'de de Sakarya'da mevsimlik tarım işçilerinin darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan kardeş 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN