Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti ne kadar? 2019 yılı öğretmen maaş ve ek ders oranları

Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti ne kadar? 2019 yılı öğretmen maaş ve ek ders oranları

Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti 2019'da ne kadar oldu? Sözleşmeli öğretmenlik atamaları beklenirken bir taraftan da ek ders ücretleri merak edilip araştırılıyor. Peki Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti ne kadar? Ek ders ücretleri öğretmenlerin geçimleri için çok büyük önem taşıyor. Ek ders ücreti kaç lira oldu sorusunu soran birçok öğretmen bu konuda detayları araştırıyor. Göreve yeni başlayan öğretmenler ve yıllardır kadrolu olarak öğretmenlik yapanlar 2019 yılı öğretmen maaş ve ek ders oranlarını haberimizden takip edebilirsiniz. Öğretmen maaşları ve ek ders ücretlerinin detayları haberimizde....

Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti ne kadar? Öğretmen maaşları ne kadar oldu? Öğretmenler ne kadar zam alacak? Ek ders ücreti nasıl hesaplanır? Bütün bu soruların yanıtı ve 2019 yılı öğretmen maaş ve ek ders oranları ile ilgili detayları karar.com'da... Öğretmenlere haftalık ders programlarının dışında çalışma saatlerine ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösteren ek ders ücreti ödeniyor. İşte Öğretmenlere ek gelir olan ek ders ücretleri için merak edilen her şey...

EK DERS 2019 ZAMMI NE KADAR OLDU?

2019 yılında öğretmenlere ödenen net ek ders ücretleri de şöyle oldu:

Sözleşmeli öğretmen: 13.25 TL
Kadrolu öğretmen: 15.41 TL

Ücretli Öğretmenlerin ek ders ücretleri ile kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri aynıdır.

19-02/05/sozlesmeli-ogretmen-ek-ders-ucreti-2019.jpg

EK DERS ÜCRETİ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR? 

Ek ders ücreti hesaplaması yaparken. Görev türü, ödenecek ek ders ücretinin 1 ders saati karşılığı miktarı, ücret yılı ayı, öğretmenin normal ücreti ve öğrenim durumu gibi bilgiler önem taşımaktadır. Öğretmenlerin ek ücretleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili dönem toplu sözleşmesinde yer alan hükümler ile aylık katsayısı esas alınmak suretiyle hesaplanmaktadır.

GÜNDÜZ ÖĞRENİMİ: Ek ücret hesaplaması yapılırken saat başına alınması gereken ek ders ücreti 140 gösterge rakamının aylık katsayı ile çarpımı ile bulunur.

ÖRGÜN ÖĞRETİM VE TATİL GÜNLERİ: Yaz tatillerinde, haftalık tatillerde (cumartesi, pazar) ve örgün öğretim verilen kurumlarda (Saat 18:00’dan sonra) öğretim faaliyetleri için, 150 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ek ders ücreti ödenir.

ÖĞRENİM DURUMU: Yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenir.

KURUM FARKI: Öğretmenlerin aldığı ek ders ücreti öğretmenlik yaptıkları kurumlara göre de farklılık gösterir. İşte bu kurumlar ve fark ücretleri..

Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilere % 25 fazlasıyla ödenir.

Cezaevlerinde görevli öğretmenlere % 25 fazlasıyla ödenir.

Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında ders görevi alan yönetici ve öğretmenlere saat ücreti % 100 fazlasıyla ödenir.

19-02/05/ek-ders-ucreti.jpg

DEĞERLENDİRME

1- Ek ders ücretleri özetle gündüz öğrenimi için 140, gece öğrenimi için 150 katsayısının maaş katsayısı ile çarpımı miktarınca ödenmektedir. Çıkan miktardan gelir ve damga vergisi kesilmektedir.

2019 Ocak- Maaş katsayısı: 0,13056 Hafta Sonu Takviye Kurs Öğretmen yüksek lisans veya doktora yapmışsa Özel Eğitim

Gündüz: 140 Brüt: 18,28

%15 Gelir Vergisi: 2,74

Damga vergisi: 0,13

Net: 15,41 Net: 30,82 TL Y. Lisans için Net: 16,18

Doktora için Net: 17,72 Net: 19,26 TL

Gece: 150 Brüt: 19,58

%15 Gelir Vergisi: 2,94

Damga vergisi: 0,15

Net: 16,49 Net: 32,98 TL Y. Lisans için Net: 17,32

Doktora için Net: 18,96 Net: 20,61 TL

- Net için yapılan hesaplamada, vergi oranı yüzde 15 alınmıştır. Ancak öğretmenler, Temmuz gibi üst vergi dilimi olan %20'ye girmektedir. Ayrıca binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapıldı.

 

19-02/05/sozlesmeli-ogretmen.jpg

- Özel eğitimde bu ücretler yüzde 25 artırımlı ödenecek

- Hafta sonu takviye kurslarında bu ücretler iki katı olarak ödenmektedir.

- Öğretmen yüksek lisans yapmış ise bu ücret yüzde 5, doktora yapmış ise yüzde 15 artırımlı ödenmektedir.
Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zamların hemen ardından gözler öğretmen maaşlarının ne kadar olacağına çevrildi. Peki öğretmen maaşları ne kadar olacak? Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kamuda görev yapan öğretmenlerin maaşları belli olmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlerin maaşlarının ne kadar olacağı büyük merak konusu oldu.TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına paralel olarak öğretmenler yüzde 10.7 zam alacak.

Enflasyon rakamlarına göre 2019’da Öğretmen maaşları aşağıdaki gibi olacak:

19-02/05/sozlesmeli-ogretmen-ek-ders-ucreti-2019da-ne-kadar.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN